The XVIth Anti-Aging Medicine, Corrective Dermatology & Aesthetic Medicine Congress

Data publicării: 08-01-2024

Perioada: 10-12 mai, 2024
Locația: International Conference Center, Poiana Brașov

Stimați colegi și prieteni,

Îmbărbătați de succesul deosebit de care s-au bucurat manifestările noastre din anul 2023, adică cel de al XV-lea Congres din primăvara de la București și a III-a ediție, din toamnă, de la Timișoara, ne pregătim să organizăm, în luna mai a anului 2024, la Poiana Brașov, un nou regal dedicat celor mai de suflet preocupări legate de speranța dintotdeauna a speciei umane și anume să facem încă un pas spre acea „tinerețe fără bătrânețe și sănătate de fier”.

Dermatologia corectivă, Estetica medicală, Medicina regenerativă, Chirurgia dermatologică, Medicina nutritională, Medicina mișcării și sportului dar și alte specialități medicale sunt părți indisolubil legate de Medicina Anti Aging. Fiecare din aceste specialități medicale își aduce contribuția la realizarea dezideratului de a încetini viteza îmbătrânirii, de a controla defectele metabolice înnăscute sau dobândite prin stilul de viață, de a modela expresia geneticii și epigeneticii, de a corecta defectele cutanate generate de îmbătrânirea intrinsecă, extrinsecă, traumatică sau induse de patologia cutanată și/sau sistemică.

Speranța de viață a unui organism este egală cu speranța de viață a verigii cele mai slabe din componența organismului și această verigă trebuie identificată și corectată, pe cât posibil mai bine, la nivelul cunoștiințelor medicale actuale.

Progresele în cunoașterea biologiei moleculare au permis dezvoltarea unor tehnici cu rezultate spectaculoase precum bioregenerarea PRP cu celule stem și hormoni de creștere endogeni, bioregenerarea cu celule stem prelevate din grăsimea periombilicală sau din maduva osoasă si mai ales, în ultimii ani, terapia cu exozomi care oferă speranțe incredibile atât pentru bioregenerarea estetică-cutanată și sistemică dar și pentru crearea de arme terapeutice deosebit de spectaculoase în tratarea unor patologii pentru care până în acest moment rezultatele sunt nesatisfăcătoare și anume terapiile bolilor degenerative generale, neurodegenerative și mai ales cele antineoplazice. În cadrul acestor tehnici, exozomii încărcati cu ARNm, ADN, factori de creștere și comunicare sau cu medicații antineoplazice permit acțiuni țintite, deosebit de eficace și cu toxicitate și sigurantă incredibile.

Corectarea defectelor metabolice, măsurile de modulare a modificărilor epigenetice spre a favoriza doar activarea genelor benefice stării de sănătate, regenerarea tuturor organelor afectate de îmbătrânirea conditionată de zestrea genetică a fiecărui individ și/sau de agresiunea mediului înconjurător sunt măsuri esențiale dar nu suficiente deoarece,în afară de starea de bine somatic, trebuie avută în vedere și starea de bine psihic, adică cea de a doua mare componetă a definirii stării de sănătate.

Tehnicile de corectare ale defectelor cutanate s-au inmulțit exploziv în ultimii ani și au devenit din ce în ce mai sofisticate și mai eficace. La fiecare congres internațional sau național apar noutați tehnice, medicamentoase și/sau de aparatura care au drept scop realizarea dezideratelor dermatologiei corective și a medicinei estetice. Ca în fiecare an și în anul 2024, în cadrul celui de al XVI-lea Congres a AntiAging dedicat Dermatologiei Corective și Esteticii medicale, vor fi prezenți lideri de opinie dintre cei mai reputați pe plan internațional și național care vor aduce în discuție cele mai noi tehnici și realizări în domeniu.

Firmele producătoare și /sau de comercializare a dispozitivelor medicale dedicate Dermatologiei Corective, Esteticii medicale dar și Medicinei Regenerative și Nutriționale vor realiza o prezență amplă, deosebit de bogată și cu expunerea celor mai noi dispozitive care în ultimii ani și-au dovedit eficienta clinică în domeniile discutate.

Vă invităm dragi colegi să participați la acest congres cu inima și mintea deschise, fiind convinși că aici veți găsi un adevărat regal al tematicilor, tehnicilor și dispozitivelor cele mai eficace, dezvoltate pe baza unor cercetări fundamentale care se constituie în argumente irefutabile și garanții, pentru Dumneavoastră și pentru pacienții Dumneavoastră, cu privire la necesitatea și oportunitatea folosirii lor în vederea atingerii țelului propus: Corecție, Frumusețe, Viață lungă și Sănătoasă.

Vă așteptăm cu drag fiind convinși că participarea la al XVI-lea Congres Anti Aging dedicat Dermatologiei Corective și Esteticii Medicale vă va aduce satisfacție deplină si vă va oferi noi oportunități de dezvoltare profesională.

Al Dumneavoastră

G-ral Mr (r) Prof. Dr. Nedelcu Ioan
Președinte congres
Sursa: Paradise Promotions, 08-01-2024, Vizualizari 1624
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.