Timpul petrecut în fața ecranelor de către copiii sub cinci ani poate fi influențat de factori biologici, socioculturali și comportamentali

©

Autor:

Timpul petrecut în fața ecranelor de către copiii sub cinci ani poate fi influențat de factori biologici, socioculturali și comportamentali
Un studiu publicat în jurnalul BMC Public Health explorează corelațiile timpului petrecut în fața unui ecran de către copiii sub cinci ani cu diferiți factori biologici, socioculturali și comportamentali. Printre corelațiile biologice examinate, sexul, vârsta și rasă/etnia au fost cele mai frecvent investigate. În general, majoritatea studiilor nu au găsit o asociere semnificativă între timpul petrecut pe ecran și sex.
Două studii au raportat o asociere negativă între timpul petrecut pe ecran și durata somnului, în timp ce două nu au observat nicio asociere între timpul petrecut pe ecran și activitatea fizică. Printre corelațiile comportamentale, a avea un dispozitiv electronic în dormitorul copilului a fost asociat cu o creștere a timpului petrecut pe ecran. Monitorizarea timpului petrecut în fața unui ecran de către copiii a fost asociată cu mai puțin timp petrecut de către aceștia în fața unui ecran.

În ceea ce privește corelatele socioculturale, venitul gospodăriei și venitul părinților au fost asociate negativ cu timpul petrecut în fața unui ecran, în timp ce angajarea mamei a fost asociată cu o creștere a timpului petrecut într-o astfel de activitate.

Cercetătorii au constatat că majoritatea studiilor incluse în analiză au fost de calitate scăzută sau moderată până la scăzută, ceea ce face dificilă emiterea unor concluzii ferme. Cu toate acestea, cercetătorii recomandă intervenții viitoare care se concentrează pe factorii fizici și socioculturali și subliniază necesitatea unei cercetări de înaltă calitate. În general, studiul actual reprezintă un pas important în înțelegerea efectelor timpului petrecut în fața ecranelor dispozitivelor electronice la copiii mici și a factorilor care influențează acest timp.

sursa: News Medical
foto: CroMary/Shutterstock.com

Data actualizare: 25-04-2023 | creare: 25-04-2023 | Vizite: 258
Bibliografie
An exploration of the correlates of screen time in early childhood, link: https://www.news-medical.net/news/20230421/An-exploration-of-the-correlates-of-screen-time-in-early-childhood.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urmărirea programelor TV ori statul pe telefon, o problemă reală pentru părinții cu mai mulți copii
  • Două ore de utilizare pasivă sau activă a dispozitivelor cu ecran poate afecta sănătatea mintală a tinerilor
  • Timpul petrecut jucând jocuri video poate îmbunătăți performanțele școlare ale copiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum