Tipul de exerciții care protejează oasele la vârstnicii obezi

©

Autor:

Tipul de exerciții care protejează oasele la vârstnicii obezi
Nu este niciodată târziu pentru a adopta un stil de viață sănătos prin dietă și prin efort fizic regulat, mai ales exerciții de rezistență, acestea dovedindu-se recent a îmbunătăți forma fizică, cu prezervarea sănătății osoase la persoane vârstnice.
Un studiu recent publicat în revista Journal of Bone and Mineral Research a investigat care tipuri de exerciții fizice ar putea ajuta persoanele vârstnice obeze să scadă în greutate, fără a reduce foarte mult masa osoasă și fără a crește riscul de fracturi.

Studiul a inclus 160 de bărbați și femei obeze cu vârsta peste 65 de ani, din Mexic. Rezultatele au arătat că exercițiile de rezistență, singure sau combinate cu exercițiile aerobice, sunt eficiente la scăderea în greutate fără pierderea masei osoase la vârstnicii obezi.

Exercițiile aerobice singure nu s-au dovedit a fi eficiente.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 28-01-2020 | creare: 28-01-2020 | Vizite: 491
Bibliografie
Which exercise regimen protects bone health in older adults with obesity?, link: https://medicalxpress.com/news/2019-12-regimen-bone-health-older-adults.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile aerobice și de rezistență, benefice pentru sănătatea creierului după 50 de ani
  • Vârsta mijlocie - perioada optimă pentru a îmbunătăți funcția cardiacă
  • Care este „doza optimă” de exercițiu fizic pentru ameliorarea sănătății cognitive la vârstnici?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum