ROmedic Firme medicale Mobilier medical

Physicool - rezultatele utilizarii in medicina sportiva

Physicool - rezultatele utilizarii in medicina sportiva
Autor: dr. Kay Russell, GM Physicool
Studii clinice

Studii de medicina sportiva au fost efectuate timp de 2 ani pe un esantion reprezentativ de 240 sportivi ce au folosit bandajul antiinflamator Physicool, iar rezultatele au fost evidentiate prin folosirea unei tehnologii de imagistica termica de ultima generatie.

Prin aplicarea bandajului Physicool temperatura corpului a fost diminuata cu 7 grade intr-un interval de 10 minute. Physicool actioneaza printr-o racire treptata a zonei, putand fi folosit fara intrerupere 2- 3 ore , comparativ cu metodele traditionale de racire a zonei prin aplicarea unor comprese reci sau cu gheata ce nu puteau fi mentinute mai mult de 10 minute pe zona respectiva deoarece duceau la leziuni ale tesutului. Dupa indepartarea bandajului Physicool zona ramane rece timp de aproximativ o ora.

Toti participantii la studiu au recomandat bandajul Physicool ca fiind esential in trusa de prim ajutor necesara sportivilor.Aplicarea si utilizarea bandajului Physicool este foarte usoara si poate fi facuta chiar si cu o singura mana. Modalitatea de aplicare este urmatoarea:

1. Scoateti bandajul din punga resigilabila si stoarceti-l pentru a inlatura excesul de lichid. Lichidul trebuie stors in ambalaj si punga trebuie resigilata.

2. Aplicati bandajul pe zona afectata. Physicool este un bandaj uscat, dar rece la atingere.

3. Dupa indepartarea bandajului Physicool se va simti in continuare o senzatie placuta de racire timp de aproximativ o ora.

4. Dupa folosire rulati bandajul Physicool si depozitati-l in punga resigilabila. Lichidul extras initial prin stoarcerea bandajului il va reincarca pentru o noua folosire.

5. Pentru a putea folosi bandajul de mai mult de 2 ori va trebui sa adaugati in punga resigilabila 80 ml de lichid de racire Physicool Coolant .