Traiul într-un mediu zgomotos poate crește riscul de a suferi un infarct miocardic

©

Autor:

Traiul într-un mediu zgomotos poate crește riscul de a suferi un infarct miocardic
Persoanele care trăiesc în zone cu niveluri ridicate de zgomot, pe fondul traficului intens al autovehiculelor sau al existenței în apropierea locuinței a unor linii de cale ferată sau a unor aeroporturi, au riscuri mai mari de a suferi un infarct miocardic, comparativ cu persoanele care trăiesc în zone cu niveluri mai reduse de zgomot, potrivit unui nou studiu.
Studiul, prezentat la cea de-a 71-a sesiune științifică anuală a Colegiului American de Cardiologie, a analizat rata atacurilor de cord în rândul a aproape 16.000 de persoane spitalizate în urma unui atac de cord în spitalele din New Jersey. Cercetătorii au utilizat datele din MIDAS, o bază de date care cuprinde toate spitalizările din cauze cardiovasculare înregistrate în statul New Jersey. Zgomotul mediu zilnic resimțit de fiecare participant a fost calculat folosind date de la Biroul de Statistică a Transporturilor al statului.

Pacienții au fost împărțiți în grupuri, în funcție de nivelul de zgomot mediu din locuințele lor pe parcursul unei zile. Expunerea scăzută la zgomot a fost considerată o expunere la un nivel de zgomot de sub 50 de decibeli, în timp ce expunerea la niveluri ridicate a fost considerată o expunere la zgomote de peste 65 decibeli.

Rezultatele studiului au constatat că 5% din spitalizările pentru atacuri de cord au fost atribuite nivelurilor ridicate de zgomot din stat. Rata atacului de cord a fost cu 72% mai mare în rândul persoanelor ce proveneau din locuri în care nivelul de zgomot de transport era unul ridicat. Pe baza ratelor relative de atac de cord, cercetătorii au estimat că expunerea la zgomot de intensitate ridicată a explicat aproximativ 1 din 20 de atacuri de cord în stat.

Deși mecanismele care explică asocierea dintre infarctul miocardic și expunerea la zgomot ridicat nu au fost investigate, autorii consideră că zgomotul poate provoca stres cronic, cât și tulburări de somn, condiții care predispun ulterior la anxietate și depresia, care la rândul lor au un impact asupra sănătății cardiovasculare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 24-03-2022 | creare: 24-03-2022 | Vizite: 298
Bibliografie
People living in noisy environment more likely to suffer a heart attack, link: https://www.news-medical.net/news/20220323/People-living-in-noisy-environment-more-likely-to-suffer-a-heart-attack.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nivel ridicat de acid metilmalonic poate prezice un eveniment cardiovascular
  • Poluarea fonică produsă de zgomotul rutier este asociată cu un risc crescut de hipertensiune arterială
  • Pacienții cu risc crescut de infarct ar putea beneficia de un tratament pe termen lung cu anticoagulante
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum