Transplantul fecal are o rată de succes de 90% în infecțiile bacteriene

©

Autor:

Transplantul fecal are o rată de succes de 90% în infecțiile bacteriene
Societatea Americană pentru Boli Infecțioase a publicat un nou ghid pentru tratamentul infecțiilor cu Clostridium difficile, în care recomandă utilizarea transplantului de materii fecale.

Înfecția florei intestinale cu Clostridium difficile este de cele mai multe ori cauzată de tratamentul cu antibiotice, acestea eliminând și bacteriile benefice din intestine. Infecția duce la diaree severă și este responsabilă pentru decesul a 15.000 până la 30.000 de persoane din SUA.

Transplantul se referă de obicei la organe și este o procedură cu ajutorul căreia multe persoane au șansa la o nouă viață. Transplantul de fecale însă, se referă la transplantarea de materii fecale de la o persoană foarte sănătoasă la o persoană cu dezechilibru al florei intestinale. Astfel, o parte din microbiomul unui intestin sănătos ajunge în intestinul bolnav și ajută la repopularea intestinală, eliminând în același timp C. difficile. Proba de scaun transplantată poate ajunge la pacient prin colonoscopie, sigmoidoscopie, sau sub forma capsulelor înghițite.

În noile ghiduri publicate, The Infectious Diseases Society of America (IDSA) remarcă rata de succes a acestei proceduri - aproape de 90%, deși lipsesc deocamdată datele efectului pe termen lung a transplantului de fecale. În acest scop, American Gastroenterological Association și National Institute of Allergy and Infectious Diseases au dezvoltat un nou registru care include 4.000 de pacienți ce vor fi supravegheați pe o perioadă de 10 ani.

Până acum, s-a raportat o creștere în greutate la unii pacienți care au suferit un transplant de materii fecale. Transferul de microbiom intestinal a mai fost asociat cu apariția depresiei, diabetului, alergiilor și astmului.

„Este cea mai eficientă terapie pentru pacienții cu infecții recurente cu C.difficile, atunci când terapia standard cu antibiotice a eșuat”, a declarat Dr. Colleen Kelly, profesor la școala de medicină a universității Brown University.

Sursa: Futurism

Data actualizare: 28-02-2018 | creare: 28-02-2018 | Vizite: 1104
Bibliografie
1. Fecal Transplants See Success in 90 Percent of Bacterial Gut Infections, link: https://futurism.com/fecal-transplants-bacterial-infections/
2. Fecal transplants move into the mainstream to treat difficult infection, link: https://www.statnews.com/2018/02/15/fecal-transplants-c-diff-idsa/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Transplantul de microfloră fecală poate reprezenta o opțiune în tratarea sindromului de colon iritabil
  • Interacțiunea microbiomului intestinal prin transplant
  • Calitatea grefării, numărul și tipul bacteriilor influențează succesul transplantului microbiotei intestinale
  •