Trăsăturile de personalitate sunt „contagioase” printre copii

©

Autor:

Trăsăturile de personalitate sunt „contagioase” printre copii
Preșcolarii care își petrec timpul împreună au tendința să preia trăsături de personalitate unii de la ceilalți, potrivit unui studiu desfășurat de psihologii de la Michigan State University. Cercetările publicate în revista Journal of Personality and Social Psychology sugerează că personalitatea este creată și de mediu, nu doar de gene.

„Este important să știm aceste lucruri, deoarece unele trăsături de personalitate îi pot ajuta pe copii să reușească în viață, în timp ce altele îi pot trage înapoi”, spune profesoara de psihologie Jennifer Watling Neal.

Cercetătorii au studiat două clase de preșcolari - una cu copii de 3 ani și cealaltă cu copii de 4 ani - pe parcursul unui întreg an școlar, urmărind trăsăturile de personalitate și legăturile sociale între copii. Copiii care au avut parteneri de joacă extrovertiți sau muncitori au devenit și ei la fel de-a lungul timpului. În schimb, copiii cu parteneri anxioși și cu predispoziție spre frustrare nu au căpătat aceste trăsături.
Acesta este primul studiu care examinează aceste trăsături de personalitate la copilul mic de-a lungul timpului.

„Părinții încearcă din greu să-i învețe pe cei mici să aibă răbdare, să fie buni ascultători și să nu fie impulsivi. Dar se pare că nu părinții și educatorii au cea mai mare influență, ci semenii de aceeași vârstă”, a adăugat profesoara de psihologie Emily Durbin.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 11-04-2021 | creare: 06-02-2017 | Vizite: 873
Bibliografie
Personality traits 'contagious' among children, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-personality-traits-contagious-children.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: