ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Logopedie Logopedie Iasi

Copilul meu este sociabil?

Copilul meu este sociabil?
Autor: Iulia Tudose
Te intrebi de ce copilul tau sta intr-un colt al camerei atunci cand este invitat la o petrecere. De ce se integreaza atat de greu? O fi atat de timid? Cu ce pot sa-l ajut?
Pentru ca un copil sa-si dezvolte abilitatile de socializare, ar trebui sa invete cum sa se integreze intr-un grup, cum sa lucreze in pateneriat cu alti copii si nu in ultimul rand sa aiba incredere in el, in capacitatile sale de a crea o relatie.
Acest lucru depinde foarte mult de tine, ca parinte. Ofera-i modele pozitive de comportament; l-ar ajuta daca ai veni spre el si ai initia jocuri si activitati in care sa incurajezi cooperarea, impartirea jucariilor si generozitatea. Este important, de asemenea, prezenta unui frate sau o sora, unui verisor sau verisoara, a unui vecin cu care sa poata experimenta. Astfel va crea o baza de la care poate porni si se poate dezvolta pe viitor.
Il poti ajuta fiind alaturi de el atunci cand are nevoie , cu explicatii sau sfaturi, mai ales in momentele grele, atunci cand exista o cearta sau o ruptura a unei relatii;
este bine daca va putea intra in diferite cluburi –unde poate cunoaste copii cu care poate lega prietenii. Va invata astfel prin experimentare, modul de abordare, de creare si de mentinere a unei relatii.
Incurajeaza-l sa invite colegi sau prieteni acasa. Invata-l sa fie o gazda buna, cum sa ofere copiilor jucarii.
Lauda-l pentru micile lui reusite. Are nevoie pentru a-i creste increderea in sine.
Nu-l certa. Nu vei obtine decat reversul a ceea ce vrei sa obtii de fapt.
Nu-l compara cu alti copii care reusesc sa-si faca prieteni mai usor.
Ai incredere in el ca poate reusi. Increderea sau neincrederea ta este vazuta de acesta si va actiona in consecinta.
Ai rabdare si incredere... si cu tine... si cu copilul tau. Veti reusi amandoi!
 
Programare