Turta dulce de sărbători: beneficii surprinzătoare pentru sănătate
©
Autor: Airinei Camelia

Termenul inițial „gingerbread” se referea la ghimbir conservat, transformându-se mai târziu într-un biscuite cu miere și mirodenii. Casa de turtă dulce, asociată acum cu tradițiile moderne de Crăciun, a fost inventată în Germania în secolul al XVIII-lea.
În Suedia, construcția de case de turtă dulce simbolizează spiritul sărbătorilor și moștenirea suedeză. Norvegia găzduiește cel mai mare oraș de turtă dulce din lume, construit anual de voluntari și afaceri locale. În Polonia, turta dulce este atât de populară încât există chiar un muzeu dedicat acesteia.
Turta dulce (en. gingerbread) include ingrediente cu beneficii pentru sănătate. Ghimbirul poate ajuta la digestie, reduce greața și combate răceala și gripa. Este, de asemenea, benefic pentru managementul greutății, artrită și simptome menstruale.
Melasa, bogată în antioxidanți și minerale, pot ameliora constipația și susține sănătatea oaselor și a părului. Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antioxidante, putând ajuta la controlul diabetului de tip 2, reducerea inflamației și îmbunătățirea igienei dentare.
Un alt ingredient comun în turta dulce, nucșoara este asociată cu reducerea inflamației și beneficii pentru sănătatea inimii.
Pentru a face turta dulce mai sănătoasă, se pot utiliza făină de migdale (o opțiune bogată în proteine și fără gluten), înlocuirea untului cu ulei de cocos sau de măsline și adăugarea de nuci, semințe și stafide pentru a oferi vitamine, minerale și fibre.
sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 11-12-2023 | creare: 11-12-2023 | Vizite: 729
Bibliografie
Gingerbread is an ancient staple of the holiday season—and its spices may have some surprising health benefits, link: https://medicalxpress.com/news/2023-12-gingerbread-ancient-staple-holiday-seasonand.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Compoziția nutrițională a Gapalului uscat: O analiză extinsă a unui aliment fermentat tradițional din Burkina Faso
- Supraalimentația în sarcină și alăptare crește riscul de obezitate la vârsta adultă pentru copil
- Oamenii de știință au găsit o metodă pentru a obține ciocolată cu 20% mai puține grăsimi
- Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ghimbirul este eficient in tratamentul rinitei alergice
- Ghimbirul, folosit împotriva răului de mişcare
- Dieta cu ghimbir si lamaie functioneaza?
- Ceaiul de ghimbir poate fi consumat daca alaptez?