ROmedic Firme medicale Imagistica medicala si radiologie

Ecografe portabile si ecografe stationare la Ultrasonic

Ecografe portabile si ecografe stationare la Ultrasonic

In prezent pe piata exista mai multe oferte de ecografe second hand sau reconditionate. Avantajul acestora este cu siguranta pretul, dar discutiile despre alegerea unui ecograf second hand sau nou sunt destul de intense. La Ultrasonic noi va punem la dispozitie doar ecografe noi, perfect functionale, perfecte din punct de vedere estetic. Alegand un astfel de ecograf dumneavoastra si pacientii dumneavoastra veti avea mai multa incredere in rezultatele primite. De aceea va recomandam sa achizitionati ecografe noi de calitate.

 

Ecografe portabile versus ecografe stationare

Din punct de vedere al mobilitatii si dimensiunilor trebuie sa stiti ca exista pe de o parte acele ecografe traditionale, cu ecrane mai mari si inalte, iar pe de alta parte sunt ecografele portabile, cu dimensiuni reduse. Ambele au avantajele proprii, motiv pentru care atunci cand trebuie sa alegeti intre un ecograf portabil si unui stationar trebuie sa luati in considerare bugetul disponibil, scopul pentru care il achizitionati, mobilitatea de care aveti nevoie in (re)pozitionarea ecografului etc.

Clar avantajul principal al ecografelor portabile este dimensiunea redusa. Sunt usoare, compacte si pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul. Pe de alta parte insa au automat displayuri mai mici (in general de 12 inch). Pot exista diferente si in ceea ce priveste calitatea imaginii, pentru ca in general ecografele stationare redau o imagine mult mai clara. Cu toate acestea tehnologia s-a dezvoltat enorm astfel ca azi gasiti si ecografe portabile capabile sa satisfaca cerintele de calitate inalta a imaginii. La Ultrasonic veti gasi in oferta noastra astfel de ecografe.

In schimb, un ecograf stationar este ceva mai solid, poate avea un ecran de dimensiuni mai mari si functii mai avansate. Dar ocupa mai mult spatiu. Pentru mobilitate ecografele de la Ultrasonic sunt prevazute cu roti in partea inferioara. Sunt usor de impins si de mutat dintr-un salon in altul sau dintr-o parte a unui salon in alta parte.
Daca v-ati gandit sa cumparati un ecograf portabil ar trebui sa va puneti intrebarea: „Oare intr-adevar voi folosi ecograful in afara salonului?” Daca raspundeti afirmativ cel mai probabil aveti nevoie de unul din ecografele noastre portabile. Aceste ecografe se pot folosi pentru mai multe saloane, la targurile de echipamente medicale, pentru azile si alte camine de ingrijire copii sau batrani.

 

Cu toate acestea trebuie sa recunoastem ca atunci cand vreti sa optati pentru un ecograf portabil automat va trebui sa sacrificati calitatea imaginii pentru portabilitate.

– Ecografele portabile nu au aceesi calitate a imaginii ca si ecografele cu stand.
– Ecografele portabile nu ofera aceeasi selectie a sondelor ca si ecografele cu stand.
– De obicei ecografele portabile au caracteristici si programe soft limitate, comparativ cu ecografele stationare care sunt mai complexe si mai solide.
– Alegand cu ecograf portabil veti fi blocat cu lucrul pe o tastatura de mici dimensiuni si analizand imagini pe un monitor cu diagonala mai mica.
– Ca si amprenta ecografele portabile sunt aproape similare cu cele cu stand. Daca veti folosi ecografe portabile pentru proiectele dumneavoastra si pe teren ar trebui sa va ganditi serios si la protejarea lor.

 

Concluzie:

Dar desigur, daca aveti nevoie de mobilitate in activitatea medicala pe care o desfasurati atunci un ecograf portabil ar trebui sa fie cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. Dar daca v-ati gandit sa cumparati un ecograf portabil (stil laptop) pentru ca ati crezut ca acesta are o amprenta mai mica, atunci ar trebui sa revizuiti toate aspectele importante alegetii unui echipament medical potrivit.

Pentru ecografe portabile si stationare, precum si pentru suport in alegerea unui astfel de echipament medical ne puteti contacta la 021 320 10 55 sau 0722 300 458.