Un aport ridicat de polifenoli din alimentație poate reduce riscul de sindrom metabolic
Autor: Teodorescu Mihai

Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele colectate de la peste 670 de adulți din Danemarca, înscriși în studiul danez DCH-NG MAX, desfășurat între august 2015 și aprilie 2019. Participanții aleși pentru studiul actual, reprezentând mai puțin de 2% din totalul celor înscriși în DCH-NG MAX, au fost rugați să răspundă unor întrebări cu privire la dieta lor.
Aportul total de polifenoli din alimentația fiecărui participant la studiu a fost estimat folosind datele din baza de date Phenol-Explorer (n.r. o bază de date online are conține informații despre conținutul de polifenoli și alți compuși bioactivi din alimente și băuturi).
Studiul a arătat că persoanele cu un aport ridicat de polifenoli în alimentație au avut un risc mai scăzut de a dezvolta sindrom metabolic. Mai exact, consumul ridicat de polifenoli a fost asociat cu un risc cu 50% mai mic de a dezvolta sindromul metabolic la un interval de trei luni de la începerea studiului. Rezultatele au fost unele similare chiar și după analizele de sensibilitate, în urma cărora din studiu au fost excluse persoanele cu stiluri de viață nesănătoase sau cu diferite comorbidități.
În concluzie, potrivit autorilor, un aport alimentar ridicat de polifenoli poate fi o strategie utilă pentru prevenirea sindromului metabolic. Consumul de fructe, legume, ciocolată neagră și vin roșu poate fi o modalitate simplă prin care oricine poate obține beneficii importante pentru sănătatea metabolică.
sursa: News Medical
foto: Danijela Maksimovic/Shutterstock
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Băuturile răcoritoare dietetice – la fel de nocive pentru greutatea corporală ca cele îndulcite cu zahăr
- Capacitatea de a pierde în greutate este influențată de microbiota intestinală
- Proteinele de origine vegetală ar putea reduce riscul instalării precoce a menopauzei
- Biochimia, folosită pentru modificarea alegerilor alimentare
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni