Un hormon recent descoperit ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi terapii anti-îmbătrânire

©

Autor:

Un hormon recent descoperit ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi terapii anti-îmbătrânire

Anchetatorii de la Institutul Cedars-Sinai au identificat un hormon de creștere la nivelul colonului care influențează procesul de îmbătrânire. Descoperirile oferă indicii importante despre modul în care hormonul de creștere local non-hipofizar (npGH) este activat în țesutul colonului îmbătrânit și pot ajuta la ghidarea dezvoltării unei noi terapii anti-îmbătrânire.
Îmbătrânirea reprezintă un proces complex, unul dintre semnele distinctive fiind deteriorarea excesivă a ADN-ului. Mulți factori biologici și de mediu (cum ar fi lumina ultravioletă, fumul și chimioterapia) pot deteriora ADN-ul unei persoane. În timp ce organismul are mecanisme pentru a repara o parte dintre daune, vătămarea persistentă poate interfera cu procesul de reparare a ADN-ului în sine.

ADN-ul deteriorat activează în mod obișnuit o proteină de bază numită ATM, responsabilă pentru repararea catenelor care creează structura unei molecule de ADN. Întreg procesul depinde de mai multe proteine ​​suplimentare, inclusiv una cunoscută sub numele de p53, un supresor de tumori care joacă un rol proeminent în repararea ADN-ului.

În timp ce proteina p53 servește ca mecanism de protecție pentru ADN, poate declanșa și activarea hormonilor de creștere. Anchetatorii Cedars-Sinai și-au propus să studieze relația dintre proteina p53 și hormonul de creștere local non-hipofizar. „Descoperirile au fost destul de uimitoare. Am văzut că deteriorarea ADN-ului a declanșat hormonul de creștere a celulelor de colon, creând astfel și mai multe daune în structura ADN-ului, ceea ce a dus la schimbări dramatice în micromediul țesutului epitelial”, a spus primul autor al studiului, Vera Chesnokova, profesor asociat de medicină.

Modificările micromediului țesutului epitelial au oferit un cadru favorabil pentru ca celulele să se dezvolte, să se dividă și să se transforme rapid, pașii inițiali pentru dezvoltarea tumorilor. Studiul sugerează că perturbarea semnalizării npGH cu medicamente concepute pentru a bloca receptorul hormonului de creștere ar putea fi utilizată ca o abordare terapeutică anti-îmbătrânire. De asemenea, poate ajuta pacienții cu cancer care urmează terapii care dăunează ADN-ului, cum ar fi chimioterapia și radioterapia.

sursa: News Medical
foto: Getty Images


Data actualizare: 20-12-2021 | creare: 20-12-2021 | Vizite: 336
Bibliografie
Cedars-Sinai researchers discover growth hormone in the colon that influences aging process, link: https://www.news-medical.net/news/20211216/Cedars-Sinai-researchers-discover-growth-hormone-in-the-colon-that-influences-aging-process.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost identificată o asociere între aportul adecvat de fibre și îmbătrânirea sănătoasă
  • S-a descoperit gena care inversează îmbătrânirea celulară
  • Pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai fericiți
  •