Un mic dejun sănătos în fiecare zi este important pentru motivația și performanța elevilor

©

Autor:

Un mic dejun sănătos în fiecare zi este important pentru motivația și performanța elevilor
Un nou studiu australian a explorat impactul consumului micului dejun asupra motivației și performanței academice ale elevilor, concentrându-se pe diferența dintre micul dejun sănătos, nesănătos și absența acestuia. În cadrul unui proiect al Consiliului de Cercetare Australian, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare ale 648 de elevi de liceu din New South Wales, cu vârste medii de 13-14 ani, în timpul lecțiilor de științe.
Prima parte a studiului a inclus un sondaj online despre obiceiurile de mic dejun ale elevilor, evaluând frecvența consumului de alimente sănătoase și nesănătoase. A doua parte a implicat evaluarea motivației lor în cadrul lecțiilor de științe, iar a treia parte a constat într-un test bazat pe conținutul programului școlar de științe din New South Wales.

Rezultatele indică faptul că elevii care au consumat un mic dejun sănătos în dimineața studiului au demonstrat nivele mai înalte de motivație și performanță academică. Aceștia au fost mai încrezători și mai concentrați pe lecțiile de științe și au obținut scoruri mai mari la testul de cunoștințe științifice. În contrast, elevii care nu au consumat mic dejun sau au avut un mic dejun nesănătos au arătat nivele similare de motivație și performanță scăzute, sugerând că un mic dejun nesănătos poate fi la fel de dăunător ca absența completă a micului dejun.

Studiul subliniază importanța unui mic dejun sănătos zilnic și propune ca școlile să sprijine acest obicei prin oferirea de mic dejun sănătos și gustări dimineața, educație nutrițională și informații pentru părinți despre importanța și implementarea unui mic dejun sănătos. De asemenea, este esențial să se ia în considerare barierele culturale, dietetice și sociale în promovarea acestei practici. Studiul indică faptul că o schimbare mică, dar gestionabilă în rutina zilnică a unui elev - consumul unui mic dejun sănătos - poate avea un impact academic pozitiv semnificativ.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 17-04-2024 | creare: 17-04-2024 | Vizite: 142
Bibliografie
Eating an unhealthy breakfast could have a similar effect on your child's school day as having nothing at all, link: https://medicalxpress.com/news/2024-04-unhealthy-breakfast-similar-effect-child.html

Image by Jenna Hamra on Pexels
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Adulții care renunță la micul dejun sunt mai susceptibili să piardă nutrienți
  • Consumul celor mai multor calorii din zi la micul dejun reduce foamea pe parcursul zilei, dar nu favorizează pierderea în greutate
  • Un mic dejun bogat în protine amplifică sațietatea și puterea de concentrare la femeile obeze
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum