Un nivel scăzut de acetil-L-carnitină în sânge provoacă depresie

©

Autor:

Un nivel scăzut de acetil-L-carnitină în sânge provoacă depresie
Potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, persoanele cu depresie au niveluri scăzute în sânge ale unei substanțe numite acetil-L-carnitină.
Cercetătorii de la Stanford University School of Medicine și de la The Rockefeller University au descoperit că persoanele cu depresie severă sau rezistență la tratament sau cele ale căror crize de depresie au început mai devreme în viață au, în mod particular, niveluri mai scăzute ale acestei substanțe în sânge.

Acest studiu oferă oportunitatea unui nou tratament antidepresiv care ar putea avea mai puține efecte secundare și cu o acțiune mai rapidă decât tratamentele existente.

În experimentele efectuate pe animale de laborator, conduse de Carla Nasca, doctor în științe postdoctorale în laboratorul lui McEwen, s-a observat că o deficență de acetil-L-carnitină este asociată cu un comportament asemănător depresiei. Administrarea orală sau intravenoasă a acetil-L-carnitinei a inversat simptomele animalelor și a restabilit comportamentul lor normal.

Un nou studiu inițiat, de asemenea de Carla Nasca a fost realizat pe un eșantion care cuprindea bărbați și femei cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, care au fost anterior diagnosticați cu depresie. Dintre aceștia, 28 au fost considerați a avea depresie moderată, iar 43 ca având depresie severă.

Comparând probele de sânge ale voluntarilor cu cele furnizate de 45 de oameni sănătoși care proveneau din același spațiu demografic s-a constatat că nivelurile sanguine de acetil-L-carnitină ale pacienților deprimați sunt mult mai mici.

Acetil-L-carnitina joacă un rol important în creier, acolo unde previne arderea excesivă a celulelor nervoase excitatorii în regiunile creierului numite hipocampus și cortexul frontal. Produsă natural în organism, acetil-L-carnitina este de asemenea disponibilă în farmacii, supermarketuri și cataloage cu produse alimentare de sănătate ca supliment alimentar.

Sursa: Futurity

Data actualizare: 10-08-2018 | creare: 10-08-2018 | Vizite: 1700
Bibliografie
People with depression have low blood levels of this stuff. https://www.futurity.org/depression-acetyl-l-carnitine-1825742/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: