Un nou dispozitiv poate identifica cele mai bune medicamente pentru combaterea cancerului

©

Autor:

Un nou dispozitiv poate identifica cele mai bune medicamente pentru combaterea cancerului
Cercetătorii de la Universitatea Kyoto au dezvoltat un nou dispozitiv „tumoare pe chip” care poate imita mai bine mediul din interiorul corpului, ajutând la îmbunătățirea screeningului pentru potențialele medicamente care combat cancerul.
Dispozitivul are dimensiunea unei monede cu un puț de 1 mm în centru. Acest puț este susținut de o serie de „microposturi”.

Ideea este că o cultură tridimensională a celulelor tumorale este plasată în mijlocul puțului, apoi celulele care construiesc vase de sânge sunt poziționate de-a lungul microposturilor. În decurs de câteva zile, vasele de sânge cresc și se atașează de cultură.

„Această„ vasculatură perfuzabilă ”ne permite să administrăm substanțe nutritive și medicamente în sistem pentru a imita mediul înconjurător din organism. Astfel, avem o imagine mai clară a eficienței compușilor care tratează cancerul”, a explicat Yuji Nashimoto, unul dintre colaboratorii studiului.

Cercetătorii au descoperit că medicamentul a fost mai eficient în condiții statice în comparație cu momentul în care nutrienții se scurgeau prin celulele tumorale. În plus, efectele medicamentului au devenit mai puternice atunci când a fost mărit fluxul de nutrienți și dozajul. Rezultatele dovedesc importanța fluxului de sânge în vasculatură simultan cu screening-ul medicamentelor.

sursa: Science Daily
foto: Kyoto University/Yokokawa Lab

Data actualizare: 08-01-2020 | creare: 08-01-2020 | Vizite: 433
Bibliografie
Using a chip to find better cancer fighting drugs. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191220105627.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: