Un nou dispozitiv prezice comportamentul celular în funcție de boli sau tratament

©

Autor:

Un nou dispozitiv prezice comportamentul celular în funcție de boli sau tratament
Oamenii de știință au dezvoltat un instrument care promite să modifice modul în care studiem bolile și tratamentul bolilor la nivel celular. Este vorba despre un dispozitiv denumit scGen, care va ajuta la cartografierea și studierea răspunsului celular la boală și tratament, dincolo de datele disponibile experimental.
scGen este primul dispozitiv care prezice răspunsul celular fără dovezi. Atunci când scGen este instruit pe baza datelor care surprind efectul diverselor tulburări asupra unui anumit sistem, acesta este capabil să facă predicții viabile pentru un sistem diferit.

Mai exact, scGen este un model generativ de învățare, care folosește idei bazate pe procesarea de imagini, secvențe și de limbaj și, mai apoi, aplică aceste idei pentru a modela comportamentul unei celule în silico.

„Pentru prima dată, avem ocazia să folosim datele generate într-un singur sistem, cum ar fi la șoareci și să folosim datele pentru a prezice răspunsul la boală sau terapie la pacienții umani”, a declarat Mohammad Lotfollahi, de la Technische Universität München.

Deși există modele bazate pe abordări statistice și mecanice, nicio soluție viabilă, bazată pe învățare automată, nu a fost încă disponibilă.

Următorul pas pentru echipa de cercetare este îmbunătățirea scGen, care să funcționeze după o bază completă de date, astfel încât capacitatea de predicție va fi cu mult sporită.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-08-2019 | creare: 07-08-2019 | Vizite: 500
Bibliografie
AI-powered tool predicts cell behaviors during disease and treatment. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190729111330.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Google și DeepMind doresc să creeze un ajutor pentru medici și asistente bazat pe inteligență artificială
  •