Un nou dispozitiv prezice comportamentul celular în funcție de boli sau tratament
Autor: Vasiliu Alina

scGen este primul dispozitiv care prezice răspunsul celular fără dovezi. Atunci când scGen este instruit pe baza datelor care surprind efectul diverselor tulburări asupra unui anumit sistem, acesta este capabil să facă predicții viabile pentru un sistem diferit.
Mai exact, scGen este un model generativ de învățare, care folosește idei bazate pe procesarea de imagini, secvențe și de limbaj și, mai apoi, aplică aceste idei pentru a modela comportamentul unei celule în silico.
„Pentru prima dată, avem ocazia să folosim datele generate într-un singur sistem, cum ar fi la șoareci și să folosim datele pentru a prezice răspunsul la boală sau terapie la pacienții umani”, a declarat Mohammad Lotfollahi, de la Technische Universität München.
Deși există modele bazate pe abordări statistice și mecanice, nicio soluție viabilă, bazată pe învățare automată, nu a fost încă disponibilă.
Următorul pas pentru echipa de cercetare este îmbunătățirea scGen, care să funcționeze după o bază completă de date, astfel încât capacitatea de predicție va fi cu mult sporită.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dispozitivul „Full Sense”, o alternativă la intervenţiile chirurgicale pentru obezitate
- Inteligența artificială poate remodela medicina: pentru a fi implementată pe scară largă, va fi necesară depășirea provocărilor etice și tehnice
- Electronica desenată pe piele poate revoluționa monitorizarea în timp real
- Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni