Un nou medicament inclus printre opțiunile de tratament pentru copiii cu astm bronșic moderat până la sever
©
Autor: Domșa Dariana

În cadrul studiului au însuși peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani care aveau astm bronșic moderat până la sever necontrolat. Copiii au fost randomizați pentru a primi o injecție subcutanată de dupilumab sau placebo în plus față de terapia standard, la fiecare două săptămâni, timp de un an. Nici investigatorii, nici participanții nu știau cine a primit tratament activ față de placebo (design dublu-orb al studiului).
Majoritatea copiilor din studiu au avut markeri ai inflamației de tip 2 (niveluri crescute de celule imunitare numite eozinofile și/sau niveluri crescute de oxid nitric în aerul expirat). La pacienții cu acești markeri, dupilumab a redus semnificativ rata exacerbărilor severe, simptome care necesită tratament sistemic cu steroizi, necesitatea de îngrijire de urgență sau spitalizare, cu aproape 60%. În plus, dupilumab a îmbunătățit funcția pulmonară, măsurată prin expirație forțată și a îmbunătățit controlul astmului bronșic, evaluat cu chestionare standardizate administrate de intervievatori instruiți.
Astmul, considerată cea mai frecventă tulburare cronică a copilăriei, afectează căile respiratorii ale plămânilor și îngreunează respirația. Astmul reprezintă o cauză principală de spitalizare pentru copii, iar copiii cu astm bronșic moderat până la sever pot avea o funcție pulmonară redusă și pot prezenta un risc mai mare de boli pulmonare la vârsta adultă. Dupilumab, un anticorp monoclonal care vizează inflamația de tip 2, a fost aprobat pentru tratamentul astmului la adulți și adolescenți de câțiva ani.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 10-12-2021 | creare: 10-12-2021 | Vizite: 625
Bibliografie
International study supports dupilumab for treatment of moderate-to-severe asthma in children, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211208182543.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O nouă metodă de a evalua efectele conținutului media asupra dezvoltării cerebrale la preșcolari
- Riscul de anxietate și depresie ar putea fi depistat la copii imediat după naștere
- Deficiența de vitamina D în perioada neonatală crește riscul de ADHD, schizofrenie și autism
- Dependența de substanțe afectează relația dintre mamă și bebeluș
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Astmul bronsic la copii
- Copil 7 ani, rinita alergica si astm bronic alergic
- Astm bronsic si Polipi
- Stari de tuse... pana la voma = astm?
- Astm de la caldura??
- Nelanurire tratament singulair sugar
- Astm bronsic - recomandari
- Astm? copil 3 ani