Un nou medicament pentru diferite tipuri de cancer

©

Autor:

Un nou medicament pentru diferite tipuri de cancer
O echipă de cercetători de la University of California a identificat o enzimă implicată în remodelarea membranei plasmatice a mai multor tipuri de celule canceroase, care este critică atât pentru supraviețuirea tumorilor, cât și pentru creșterea lor necontrolată.
În studiul publicat în Cell Metabolism, cercetătorii au identificat o enzimă numită LPCAT1, care joacă un rol cheie în creșterea tumorilor prin schimbarea compoziției fosfolipide a membranei plasmatice din celulele canceroase.

Fără LPCAT1, tumorile nu pot supraviețui. În cadrul studiului, cercetătorii au înlăturat genetic LPCAT1 din multiple tipuri de cancer la șoareci, inclusiv din glioblastoame extrem de letale și dintr-un tip de cancer pulmonar agresiv. Rezultatele au arătat că afecțiunile maligne s-au redus dramatic, iar șansele de supraviețuire ale participanților s-au îmbunătățit.

„Evoluția tehnologiilor de secvențiere a ADN-ului a transformat înțelegerea bazei moleculare a cancerului, sugerând un mod nou și mai eficient de a trata pacienții cu cancer”, a afirmat Paul S. Mischel, autorul studiului.

Aceste rezultate sugerează, de asemenea, că LPCAT1 poate fi un folosit ca medicament nou pentru diferite tipuri de cancer.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-02-2020 | creare: 18-07-2019 | Vizite: 659
Bibliografie
Cancer scientists identify new drug target for multiple tumor types. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190711114848.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au identificat componenta epigenetică a sensibilității la medicamentele pentru cancer
  • O nouă terapie reprogramează celulele imune, micșorează cancerele de prostată și vezică urinară în studiile pe animale
  •