Un nou remediu pentru o formă rară de cancer pulmonar

©

Autor:

Un nou remediu pentru o formă rară de cancer pulmonar

Oamenii de știință de la Stanford și UC-San Francisco au dezvoltat un medicament experimental care vizează un tip de cancer pulmonar, care, în prezent, nu este tratabil.
Cercetătorii au încetinit răspândirea acestui tip de cancer la șoareci prin neutralizarea unei singure proteine. Este vorba despre un ligand care se conectează cu trei proteine receptor pentru a crea condiții favorabile răspândirii acestui cancer. Cercetătorii au observat că, odată neutralizată, această proteină nu mai contribuie la dezvoltarea cancerului.

Cancerul începe în celulele epiteliale ale plămânului. Celulele epiteliale canceroase induc eliberarea de CLCF1, care se leagă, mai întâi de CNTFR, iar apoi acest duo atrage alte două proteine: gp130 și LIFR. Împreună, aceste patru proteine furnizează combustibil suplimentar tumorii.

„A trebuit să proiectăm un remediu care să facă două lucruri simultan. Să se lege de CLCF1, eliminând orice CNTFR care se produce în mod natural și să respingă receptorii gp130 și LIFR”, a declarat Jennifer Cochran, coordonatoarea studiului.

Odată ajunși în această etapă, cercetătorii sunt siguri că vor putea identifica pacienții cu această formă particulară de cancer pulmonar, deoarece este asociat cu mutații într-o genă numită KRAS.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 12-11-2019 | creare: 12-11-2019 | Vizite: 730
Bibliografie
Protein decoy stymies lung cancer growth in mice. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191107160700.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă combinație de medicamente pentru cancerul pulmonar
  • Creșterea tumorilor pulmonare încetinită la jumătate cu o nouă abordare
  • Riscul de cancer pulmonar scade semnificativ după 5 ani de la întreruperea fumatului
  •