Un nou sistem de clasificare a calității alimentelor cu carbohidrați
©
Autor: Airinei Camelia

Alimentele cu carbohidraÈ›i (≥40% energie din carbohidraÈ›i) sunt principala sursă de energie în dieta SUA. Spre deosebire de recomandările alimentare la nivel naÈ›ional, multe alimente cu carbohidraÈ›i consumate în mod regulat sunt sărace în fibre È™i cereale integrale, dar bogate în zahăr adăugat, sodiu È™i/sau grăsimi saturate.
Studiul prezintă fezabilitatea modelării scorului de calitate a alimentelor cu carbohidraÈ›i (CFQS) pentru a îmbunătăți înÈ›elegerea valorii È™i a variaÈ›iilor calității alimentelor cu carbohidraÈ›i în cadrul diferitelor diete. Cercetătorii au dezvoltat două modele, CFQS-4 È™i CFQS-5, pentru a evalua calitatea alimentelor cu carbohidraÈ›i fără cereale (de exemplu, fructe, legume, leguminoase) È™i, respectiv, pe bază de cereale. Aceste modele au fost aplicate diferitelor diete, inclusiv dieta vegetariană sănătoasă, diet sănătoasă în stilul Statelor Unite ale Americii, planuri de dietă economică È™i dieta mediteraneană sănătoasă. Studiul a arătat că mai multe alimente cu carbohidraÈ›i de diferite tipuri ar putea fi consumate într-o singură zi pentru a îndeplini recomandările ghidurilor alimentare, cuprinzând toate scorurile de calitate a alimentelor cu carbohidraÈ›i.
Constatările au arătat fezabilitatea modelelor CFQS pentru a informa viitoarele orientări dietetice È™i a ajuta la sprijinirea recomandărilor alimentare cu carbohidraÈ›i cu alte mesaje de sănătate care vizează promovarea alimentelor dense în nutrienÈ›i, bogate în fibre È™i sărace în zahăr adăugat.
sursa: News Medical
foto: Tatjana Baibakova / Shutterstock.com
Data actualizare: 09-03-2023 | creare: 09-03-2023 | Vizite: 377
Bibliografie
New scoring system rates quality of carbohydrate foods, link: https://www.news-medical.net/news/20230307/New-scoring-system-rates-quality-of-carbohydrate-foods.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- A fost creată carnea de vită cu proprietățile nutriționale ale peștelui
- Dietele bogate în grăsimi determină creșterea producției de celule imunitare inflamatorii
- Consumul de migdale și biscuiți Graham poate avea un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale și sănătății gastrointestinale
- Cercetătorii demistifică știința din spatele eficienței regimurilor de postire
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum trebuie consumata cantitatea de carbohidrati-zi?
- Asimilare substanţe nutritive
- Tabel valori carbohidrati
- Viata fara carbohidrati simpli?e posibila ?