Un nou studiu arată că anumite exerciții fizice pot ameliora distrofia musculară

©

Autor:

Un nou studiu arată că anumite exerciții fizice pot ameliora distrofia musculară
Cercetătorii de la Universitatea din Maine au descoperit, prin intermediul stimulării electrice neuromusculare la peștii-zebră, că anumite activități fizice ar putea să consolideze musculatura afectată de distrofia musculară Duchenne, care afectează în special tinerii. Peștii-zebră au fost aleși pentru acest studiu datorită similitudinilor dintre musculatura lor și cea umană. De asemenea, aceștia pot prezenta o mutație ce se aseamănă cu distrofia Duchenne.
Pentru a evalua activitatea fizică a acestor pești, cercetătorii au folosit simularea electrică neuromusculară (NMES) pentru a irita anumiți nervi, astfel determinând contracția unor mușchi. Aceștia au inventat patru tipuri de regimuri NMES, pe care le-au denumit inspirându-se din halterofilie: putere, întărire, hipertrofie și rezistență. Astfel, peștii-zebră au fost introduși într-un acvariu special proiectat astfel încât să simuleze o sală de forță, folosind tuneluri și electrozi.

În urma experimentului, s-a observat că toate regimurile NMES au afectat morfologia joncțiunilor neuromusculare, felul în care înotau și instinctul de supraviețuire. Cu toate acestea, regimul pentru rezistență musculară din cadrul NMES, în asociere cu un anumit antioxidant, anume hemoxidaza, și un receptor numit integrin alfa-7 a îmbunătățit și celelalte regimuri. Regimul pentru anduranță este echivalent cu exercițiile fizice din sala de forță ce constau în folosirea unei greutăți mici, dar realizarea unui număr crescut de repetiții.

Elisabeth Kilroy, autor al studiului și actual director al MOVR din cadrul Muscular Dystrophy Association, afirmă că o cantitate moderată de efort fizic de acest tip este benefică pentru combaterea distrofiilor musculare, datorită riscului mic de leziuni musculare ce pot apărea în aceste afecțiuni. Din acest motiv, celelalte patru regimuri nu au înregistrat rezultate, deoarece solicitarea musculară din cadrul acestora ar fi prea mare pentru a oferi un beneficiu.

Cercetătorii plănuiesc să extindă studiul pentru a determina felul în care persoanele afectate de distrofia musculară Duchenne să-și poată îmbunătăți mobilitatea și puterea. De asemenea, prin intermediul acestuia s-ar putea crea bazele pentru potențiale tratamente viitoare împotriva unor astfel de patologii neuromusculare.

sursa: Science Daily
foto: Clarrisa Henry (cămașă roșie) și studenta absolventă Elisabeth Kilroy (halat de laborator) în cadrul Hitchner Lab lucrează în cercetarea biomedicală.

Data actualizare: 30-03-2022 | creare: 30-03-2022 | Vizite: 984
Bibliografie
New research shows certain exercises can help with muscular dystrophy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220324184652.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficitul unei enzime constituie potențiala cauză a degenerării musculare, o problemă comună în rândul vârstnicilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum