Un premiu de 150.000 de vieţi salvate: Spune „Stop Fumatului!”, în Timişoara!

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
Anunț publicat de: Fundatia Cardioprevent
Locație: Timisoara (Timis)
Telefon: 0256225252
Data: 18-12-2015
Fumatul reprezintă o pandemie asociată cu costuri directe din partea pacienţilor şi indirecte din partea sistemului medical, pe de altă parte, fumatul agravează evoluţia multiplelor boli cardiace, expunând pacienţii la un risc crescut de evenimente.
Proiectul Stop fumatului în Timişoara se desfăşoară pe o perioada de 3 luni şi cuprinde evaluarea riscului cardiovascular, evaluarea dependenţei la fumat, consiliere cognitiv comportamentală şi prescriere tratament. Şedinţele se programează la un interval de 2 săptămâni şi cuprind fiecare consiliere cognitiv-comportamentală, măsurarea CO din aerul expirat şi prescrierea în continuare a tratamentului.
La o luna, două luni, e prevăzută o şedinţa de grup cu psiholog. Ședinţa 7 va avea loc la trei luni de la începerea proiectului - evaluarea finală. „Menţionăm că pacienţii nu vor suportă costurile, inclusiv medicaţia adjuvantă va fi suportată din banii alocaţi proiectului. Taraluiandrei.ro. Sperăm că pacienţii să ţină cont de progresele efectuate în cadrul proiectului şi să devină promotori pentru un stil de viaţă sănătos şi pentru alte persoane. De asemenea proiectul poate fi extins ulterior”, susţine organizatorii. Fundația Cardioprevent s-a înscris în concurs pe Ţara lui Andrei. „Votați proiectul nostru pe: http://itla.taraluiandrei.ro/…/proiect-spune-stop-fumatului… şi ajută-ne să-i ajutăm pe pacienţii care doresc să scape de un viciu extrem de periculos pentru sănătate”, îndeamnă Cardioprevent Timişoara.
Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, declanşate de fapt de dezechilibre organice ce favorizează ateroscleroza. Estimările indică date la fel de alarmante şi în viitor: în următoarele două decenii bolile cardiovasculare se vor menţine în topul maladiilor care fac cele mai multe victime, iar România printre ţările cu risc major. Dar cel mai alarmant este că a scăzut vârstă la care apare boală, complicaţii întâlnite în trecut la 40-50-60 de ani apar acum mult-mult mai precoce… Pentru că fumatul, alimentaţia dezechilibrată şi sedentarismul sunt elementele centrale ale unui mod de viaţă “perfect” pentru a scurtă viaţă –arată Cardioprevent, preşedinte prof. dr. Dan Gaiţă, cardiolog.

Trimite un mesaj către Fundatia Cardioprevent:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Fundatia Cardioprevent.

*Câmpuri obligatorii.