Un studiu danez poate contribui la îmbunătățirea performanțelor tehnologiei de editare genetică CRISPR

Un studiu danez poate contribui la îmbunătățirea performanțelor tehnologiei de editare genetică CRISPR

©

Autor:

Un studiu danez poate contribui la îmbunătățirea performanțelor tehnologiei de editare genetică CRISPR
Rezultatele unui studiu de cercetare efectuat de oamenii de È™tiință de la Universitatea din Aarhus pot contribui la creÈ™terea eficacității tehnologiei CRISPR. Studiul cercetătorilor danezi poate rafina metoda de editare a genelor, ajutând la utilizarea mult mai eficientă È™i mai precisă a tehnologiei, considerată esenÈ›ială pentru dezvoltarea medicinei moderne.
Tehnologia revoluÈ›ionară CRISPR, apărută în urmă cu aproape zece ani, a fost văzută încă de pe atunci ca o revoluÈ›ie în genetică, datorită capacității sale de a elimina sau introduce genele dorite în orice organism viu, inclusiv la oameni, dar È™i de a corecta erorile genetice apărute la nivel genetic, prevenind astfel o serie de boli grave. În prezent, tehnologia este utilizată în numeroase domenii, precum în sănătatea publică, agricultură È™i medicină.

În unele cazuri, însă, tehnologia poate produce modificări în mod neintenÈ›ionat. Pentru a putea înÈ›elege mai bine mecanismele care pot afecta eficacitatea tehnologiei È™i pentru a putea astfel preveni modificările genetice neintenÈ›ionate, cercetătorii danezi au utilizat un model bazat pe energie pentru identificarea mecanismelor care reglementează activitatea È™i specificaÈ›iile CRISPR-Cas9.

Modelul permite creÈ™terea eficacității metodei È™i minimalizarea modificărilor neintenÈ›ionate. Cercetătorii se declară încântaÈ›i de rezultatele studiului, însă îÈ™i propun perfecÈ›ionarea în continuare a metodei, pentru a obÈ›ine o eficacitate mai bună.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-07-2022 | creare: 05-07-2022 | Vizite: 324
Bibliografie
Study paves the way towards a more precise use of CRISPR, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220629121043.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul revoluÈ›ionar bazat pe sistemul de editare genetică CRISPR distruge celulele canceroase
  • Retronii în competiÅ£ie cu tehnica CRISPR
  • Anumite modificări genetice pot favoriza celulele cu mutaÈ›ii asociate cu cancerul
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum