Un studiu dezvăluie diferențe în mutațiile genetice la pacientele cu cancer de sân, în funcție de vârstă

©

Autor:

Un studiu dezvăluie diferențe în mutațiile genetice la pacientele cu cancer de sân, în funcție de vârstă
Formele mai agresive de cancer de sân și cu un prognostic mai prost afectează mai degrabă femeile sub vârsta de 40 de ani, spre deosebire de femeile mai în vârstă. Cunoașterea tipului de mutație genetică pe care aceste paciente tind să îl aibă ar putea duce la o adaptare mai bună a tratamentului și la o evoluție mai bună a bolii.
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Yale Cancer Center au analizat modificările genomice la pacienți cu cancer de sân, descoperind anumite diferențe între pacienții tineri și cei în vârstă. Rezultatele vor fi prezentate la conferința anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO).

S-au analizat numeroase probe de țesut mamar și s-au făcut comparații între 3 grupe de vârstă: pacienți mai tineri de 30 de ani, între 30 și 39 de ani, precum și pacienți de 40 de ani sau peste această vârstă.

În cadrul grupelor de vârstă tânără s-au descoperit rate crescute ale mutațiilor BRCA1 și rate scăzute ale mutațiilor CDH1 și PIK3CA, spre deosebire de pacienții în vârstă.

Mariya Rozenblit, unul dintre autorii studiului, afirmă că este important ca aceste informații să fie cunoscute de clinicieni, deoarece pacienții cu mutații diferite vor răspunde diferit la terapiile disponibile în prezent.

Maryam Lustberg, autor principal al studiului, menționează că descoperirile vor ajuta la identificarea unor tratamente mai bune, oferind un punct de plecare în terapia pacientelor tinere cu cancer de sân.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-06-2022 | creare: 07-06-2022 | Vizite: 324
Bibliografie
Study uncovers differences in genetic mutations between younger and older breast cancer patients, ink: https://www.news-medical.net/news/20220603/Study-uncovers-differences-in-genetic-mutations-between-younger-and-older-breast-cancer-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  • Obezitatea paternă ar putea crește riscul genetic pentru cancer mamar la urmași
  •