Unele condimente pot ajuta persoanele vârstnice să își reducă sau chiar să evite consumul de sare

©

Autor:

Unele condimente pot ajuta persoanele vârstnice să își reducă sau chiar să evite consumul de sare
Persoanele în vârstă, al căror gust poate fi ușor afectat de îmbătrânire, ar putea evita mai ușor să adauge sare în alimente, dacă aleg să folosească alte condimente, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Washington. Astfel, aceștia ar putea reduce cantitatea de sare consumată, diminuând riscul de a dezvolta afecțiuni renale sau cardiovasculare.
Cercetările anterioare care examinează percepția sănătății la adulții în vârstă au avut tendința de a utiliza apa ca matrice pentru experimente de degustare, mai degrabă decât produsele alimentare reale. Pentru a genera date mai realiste în ceea ce privește ceea ce le place oamenilor să mănânce, în studiul actual cercetătorii au folosit o formulă de sos alb care se găsește în mod obișnuit în mesele gata de consumat cu paste de pui cajun.

Pentru studiul actual, cercetătorii au recrutat 39 de oameni sănătoși cu vârsta de peste 60 de ani, care au participat la un experiment de testare a gustului în persoană, desfășurat cu câteva zile înainte de debutul pandemiei de COVID-19. Participanții la studiu au fost rugați să compare trei formulări diferite ale unui sos alb la cinci concentrații diferite de sare. Una dintre formulări nu a avut ierburi adăugate, a doua a avut doar ierburi, iar a treia a avut atât ierburi, cât și condimente pentru chipotle.

Rezultatele analizei au arătat faptul că adăugarea de condimente de chipotle la sosul alb a făcut dificilă pentru participanții la studiu diferențierea probelor cu niveluri scăzute și mari de sare. În schimb, adăugarea de ierburi, cum ar fi frunze de busuioc, pudră de usturoi, precum și piper măcinat grosier, nu a fost la fel de eficientă pentru a masca probele cu mai puțină sare. Cercetarea indică rolul semnificativ pe care condimentele l-ar putea juca în reducerea consumului de sare pentru persoanele de peste 60 de ani.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-02-2022 | creare: 07-02-2022 | Vizite: 147
Bibliografie
More spice could help seniors avoid salt, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220203083613.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzorul intraoral pentru verificarea nivelului de sodiu ar putea contribui la controlul hipertensiunii arteriale
  • Consumul de sare - un studiu amplu trage concluzii optimiste
  • Medicamentele hipertensive influențează aportul zilnic de sare al pacienților
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.