Unul dintre cei doi militari ruşi recunoaşte că se afla în Ucraina în misiune de spionaj (Reuters)

Data publicării: 19-05-2015

Unul dintre cei doi militari ruşi despre care autorităţile ucrainene spun că i-au capturat duminică în timp ce luptau de partea separatiştilor din estul ţării a recunoscut într-o înregistrare video care circula luni că a făcut parte dintr-o misiune de spionaj a forţelor speciale ruse, informează Reuters.

Autorităţile de la Moscova, care au admis în trecut că 'voluntari' ruşi ar putea lupta de partea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a reiterat că nu există trupe ruse implicate în conflictul ucrainean.

Militarul rănit, care s-a identificat drept sergent în 'spetsnaz' (trupe speciale) din oraşul Togliatti (centrul Rusiei), a declarat că face parte dintr-o echipă formată din 14 membri care operează în apropierea oraşului de frontieră Lugansk.

Înregistrarea video nu a putut fi verificată independent pentru a se putea stabili dacă militarul, care vorbea de pe un pat de spital, este într-adevăr militar rus. Însă dacă se dovedeşte că bărbatul este militar rus, atunci s-ar confirma acuzaţiile formulate de Kiev, potrivit cărora Rusia este implicată militar în mod direct în conflictul separatist, notează Reuters.

Militarul din înregistrarea video, care a declarat că se numeşte Aleksandr Aleksandrov, a spus că echipa sa se afla într-o misiune pe linia de demarcaţie dintre cele două tabere, 'pentru acţiuni de observare'. 'Am fost descoperiţi. Am fost rănit la picior în timp ce încercam să fug. Sunt 14 membri în grup. Ne aflam aici de 4-5 zile', a spus el.

Sursa: Agerpres, 19-05-2015, Vizualizari 3678
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.