Utilizarea antiinflamatoarelor în timpul intervenției chirurgicale îmbunătățește rezultatele cancerului

©

Autor:

Utilizarea antiinflamatoarelor în timpul intervenției chirurgicale îmbunătățește rezultatele cancerului
Surguvant este primul studiu clinic din lume care a evaluat utilizarea antiinflamatoarelor în timpul intervenției chirurgicale la pacienții cu cancer de colon.
Cercetarea a testat cu succes un agent antiinflamator cu proprietăți anticancer, cunoscut sub denumirea de taurolidină. Studiul a examinat legătura dintre inflamația chirurgicală și recurența cancerului. La studiu au participat pacienți care au suferit o intervenție chirurgicală pentru cancerul de colon, fie cu placebo, fie cu o soluție de taurolidină de 2%.

Rezultatele publicate în revista BMC Cancer au arătat că anumite componente ale răspunsului inflamator la o intervenție chirurgicală, care s-au dovedit a propaga creșterea celulelor tumorale, pot fi atenuate cu succes fără a compromite siguranța pacienților.

„Acum, că am demonstrat siguranța acestei strategii de tratament, rămâne să se demonstreze dacă țintirea răspunsul inflamator în momentul unei intervenții chirurgicale va duce la rezultate îmbunătățite pentru pacienții cu cancer”, a declarat autorul studiului, profesorul Paul Redmond de la Royal College of Surgeons din Irlanda.

Studiul Surguvant este primul de acest fel care urmează sa fie realizat la nivel mondial și demonstrează că este sigur să se utilizeze taurolidina pentru pacienții cu cancer.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-05-2019 | creare: 13-09-2018 | Vizite: 933
Bibliografie
Anti-inflammatory use during surgery could improve cancer outcomes. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180904103226.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Folosirea medicamentelor antiinflamatoare pentru reducerea durerilor acute poate avea consecințe nedorite pe termen lung
  • Consumul de antiinflamatoare nonsteroidiene – factori de risc
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum