Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 ar putea preveni sindromul pediatric inflamator multisistic
Autor: Domșa Dariana

Sindromul pediatric inflamator multisistic (PIMS), o afecțiune hiperinflamatoare apărută la câteva săptămâni de la infecția inițială cu virusul SARS-CoV-2, a fost raportată la mii de copii de pe întreg globul. Până la autorizarea primelor vaccinuri împotriva COVID-19 la copii, incidența afecțiunii a fost una crescută. Ulterior, în timpul valului SARS-CoV-2 Delta, studiile au raportat o reducere a incidenței și o rată de peste 90% a cazurilor diagnosticate la persoane nevaccinate. Pe fondul acestor descoperiri, cercetătorii au emis ipoteza că vaccinarea este eficientă împotriva PIMS.
În studiul actual, cercetătorii au inclus pacienți cu vârsta cuprinsă între o lună și șaptesprezece ani diagnosticați cu COVID-19 și internați în spitale din Danemarca între 1 august 2021 și 1 februarie 2022. Majoritatea pacienților au fost infectați cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, tulpina predominantă la acel moment la nivelul țării. Studiul a arătat că incidența PIMS după infecția SARS-CoV-2 Delta a fost de 1 din 3.400 de copii și adulți tineri nevaccinați infectați, rezultat este comparabil cu incidența PIMS estimată în perioada de dinainte de apariția tulpinei Delta, de 1 caz la 3.000-4.000 de copii nevaccinați.
Cercetătorii au raportat că vaccinarea cu două doze de vaccin Pfizer-BioNTech a determinat reducerea cu 94% a riscului de a dezvolta PIMS. În mod similar, un studiu anterior, realizat de cercetătorii americani, a constatat o eficiență de 91% a vaccinului Pfizer împotriva sindromului pediatric inflamator multisistic.
sursa: News Medical
foto: NIAID
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- 4 din 5 persoane își recuperează mirosul și gustul în decurs de la șase luni de la infecția cu SARS-CoV-2
- Inhibitorii unei proteine, foarte eficienți în atenuarea severității COVID-19
- S-ar putea pune diagnosticul de COVID-19 folosind inteligența artificială, fără a fi nevoie de testare
- Riscul apariției de noi mutații ale virusului SARS-CoV2, crescut în timpul infecției cronice
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni