Vapatul - cel mai probabil la fel de nociv ca fumatul în timpul sarcinii

©

Autor:

Vapatul - cel mai probabil la fel de nociv ca fumatul în timpul sarcinii
Un studiu realizat la Universitatea din Colorado Anschutz Medical Campus a dezvăluit că vaporizarea nicotinei în timpul sarcinii poate să nu fie mai sigură pentru fătul în curs de dezvoltare, în comparație cu fumatul. Cercetarea, publicată în Developmental Biology, demonstrează că vaporizarea nicotinei poate împiedica creșterea oaselor și plămânilor fătului.
Folosind un model animal, cercetătorii au descoperit că chiar și nivelurile scăzute de vapori de țigară electronică în timpul sarcinii au împiedicat creșterea normală. Feții expuși la vaping au prezentat oase mai mici și mai scurte în timpul dezvoltării lor. În plus, studiul a constatat că nicotina a afectat activarea unor gene specifice în plămânii fetali.

Aceste descoperiri indică faptul că vaporizarea nicotinei în timpul sarcinii poate avea efecte dăunătoare asupra copilului. Cercetătorul principal, dr. Laura Bates, speră că acest studiu va crește gradul de conștientizare și prudență în rândul persoanelor care intenționează să conceapă cu privire la consumul de nicotină.

Dr. Bates și-a exprimat îngrijorarea cu privire la popularitatea tot mai mare a vapingului în rândul tinerilor, dependența pe care o provoacă nicotina și percepția unui risc scăzut asociat cu vapoarea. Ea crede că, dacă aceste tendințe continuă, prevalența vapingului în timpul sarcinii poate crește. Prin urmare, înțelegerea consecințelor expunerii mamei la țigara electronică asupra dezvoltării fetale este crucială pentru mesajele de informare de sănătate publică și protejarea sănătății copilului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-07-2023 | creare: 06-07-2023 | Vizite: 421
Bibliografie
Vaping nicotine during pregnancy may be no safer for developing fetus than smoking cigarettes, link: https://www.news-medical.net/news/20230705/Vaping-nicotine-during-pregnancy-may-be-no-safer-for-developing-fetus-than-smoking-cigarettes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Țigara electronică – care sunt riscurile pentru sănătate?
  • Țigarile electronice creează dependență la fel ca cele tradiționale
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum