Sunt psiholog clinician și psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, specialist Neurofeedback în Metoda ILF Othmer și prin antrenamentul cu Neurofeedback copii și adulții își pot îmbunătăți viața: se pot trata cu succes simptomatologii severe, afectiuni neuropsihice.
ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Iasi

AFECȚIUNI CE POT FI AMELIORATE PRIN NEUROFEEDBACK:

 

ADHD                       

ANXIETATE

ASTMUL BRONSIC

AUTISM

DEPENDENTE (DROGURI, ALCOOL, JOCURI DE NOROC, CALCULATOR, ETC.)

DEPRESIE

DURERE CRONICA  

EPILEPSIE

FIBROMIALGIE

HIPERKINEZIE

MIGRENE 

NEVRALGIA DE TRIGEMEN

PERFORMANTA

STRES CRONIC

SINDROM PREMENSTRUAL SI MENOPAUZA

SCIATICA

TRAUMATISME CEREBRALE

TULBURARI DE SOMN 

TICURI VERBALE SAU MOTORII SI SINDROMUL TOURETTE

TINITUS (BAZAIT, ZUMZET, TIUIT, FLUIERAT)

VERTIJUL

 

Ca specialist Neurofeedback în Metoda ILF Othmer, utilizez tehnologia de Neurofeedback pentru a ajuta atât copiii cât și adulții să își îmbunătățească viața și să trateze cu succes simptomatologii severe, afecțiuni neuropsihice tot mai răspândite în societatea contemporană (autism, depresie, anxietate, ADHD etc.).
Clienții mei sunt persoane care traversează perioade mai puțin plăcute sau nu, oameni care vin în terapie pentru a-și găsi direcția și care sunt plini de energie și curaj, oameni motivați să descopere mai mult sens, oameni care vor să aibă mai multă poftă de viață și să se bucure de ea.


CE ESTE NEUROFEEDBACKUL?

Neurofeebackul constă în antrenarea directă a funcțiilor cerebrale, cu ajutorul căreia creierul învață să funcționeze mai eficient. Este un proces de învățare gradual. Se aplică fiecărui proces și fiecărei funcții cerebrale pe care o putem măsura.
Neurofeedback-ul este denumit și EEG Biofeedback pentru simplul motiv că se bazează pe activitatea electrică a creierului văzută în electroencefalogramă (EEG).
Neurofeedbackul este un antrenament de autoreglare. Este un biofeedback aplicat direct creierului. Autoreglarea este o parte importantă a bunei funcționări a creierului și permite sistemului nervos central să funcționeze mai bine.

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Terapeutul aplică electrozi la nivelul scalpului pentru a înregistra activitatea undelor cerebrale. Semnalul este procesat de sistemul de neurofeedback și sunt extrase informații despre anumite frecvențe ale creierului. Unele frecvențe ale undelor cerebrale dorim să le promovăm, altele dorim să le diminuăm. Arătăm fluxul activității cerebrale persoanei sub forma unor succesiuni de imagini/jocuri video/filme.
Orice variantă alegi din cele disponibile în software, imaginea pe care o vezi va fi influențată de propria activitate cerebrală. Atât feedbackul vizual, cât și cel auditiv și tactil vor avea `amprenta` felului în care te simți și funcționezi în momentul sesiunii.
În cele din urmă, activitatea creierului este antrenată pentru atingerea performanțelor dorite. Terapeutul urmărește anumite frecvențe și alege poziționarea electozilor în concordanță cu simptomatologia fiecărei persoane.

 
ÎMI POATE DĂUNA ?

Nu există șanse de a dăuna în vreun fel creierului, întrucât aparatul folosit `citește` activitatea creierului și nu introduce nimic la nivelul creierului cu ajutorul electrozilor. Singurul INPUT este dat de imaginile de pe ecranul LCD, muzica și feedbackul tactil.
Nu există contraindicații legate de starea fiziologică: poți veni și dacă stările normale fiziologice sunt alterate: dacă există o stare de oboseală sau lipsă de somn, dureri de cap, greață, foame, stare anxioasă, vertij. Uneori e chiar util să observăm felul în care acționează neurofeedback pe durata unei migrene, fiind șanse mari ca până la finalul ședinței să dispară simptomele nedorite.

 
EXISTA EFECTE SECUNDARE?

Nu există efecte secundare negative, fiind o metodă bazată pe mecanismele proprii de reglare a creierului și a corpului. Apar reacții de moment precum somnolență, schimbări de dispoziție, dar acestea NU sunt ireversibile sau durabile.

 
DESPRE METODA NEUROFEEDBACK ILF

Neurofeedback ILF este o noua dezvoltare in formarea neurofeedback, se adreseaza celei mai mici energii pe care creierul o produce: mai putin de 1 Hertz.
Efectele antrenamentului ILF sunt adesea imediate in cadrul sesiunii, scopul terapeutului este sa optimizeze antrenamentul, astfel incat clientul sa fie relaxat dar in acelasi timp sa functioneze la nivelul optim.
Efectul pozitiv al antrenamentului este imediat evident prin reducerea durerii, calmarea si imbunatatirea atentiei, scaderea anxietatii, etc.
In lucrarile recente ale neurofeedbackului ILF cu protocoale aplicate la copiii cu autism, s-au observat schimbari pozitive in comportament, inclusiv functionare sociala, atentie si probleme de conduita.
Imbunatatirea performantei a fost observata in mod constant, indiferent de simptomatologia principala cu care s-a prezentat clientul.
Metoda Othmer este bazata pe protocol si se caracterizeaza prin urmatoarele caracteristici esentiale:
Este o abordare ghidata de simptome, instruirea este orientata spre process, implicand optimizare continua a parametrilor de feedback in functie de modificarile simptomelor observate in timpul sesiunilor si de la o sesiune la alta. Scopul este de a prezenta creierului cea mai relevanta reprezentare a potentialului sau, derivarile din semnalul masurat controleaza diferite caracteristici ale animatiei de feedback intr-un mod care optimizeaza oportunitatea creierului de a interactiona cu ele.

 
CATE SEDINTE SUNT NECESARE?

Un pachet conține 20 de ședințe și este conceput astfel încât să fie cât mai sigur din perspectiva eficienței și a durabilității efectelor dorite și obținute. Dacă ședințele sunt efectuate cu întreruperi, există riscul scăderii eficienței. În general, se lucrează 2-3 ședințe săptămânal.
Nu este indicat să treacă mai mult de 7-8 zile între ședințe, în special pentru persoanele care abia au început neurofeedbackul.
Viteza de reducere a simptomelor nu trebuie confundata cu eliminarea lor, deoarece, sunt necesare un minim de 20 de sedinte pentru ca simptomatologia imbunatatita sa devina un comportament invatat operant.
Numarul de pachete poate varia de la o persoana la alta si de la o simptomatologie la alta.

 

Ultimele recomandări de la pacienți:

27-04-2021
Mihaela, 47 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Am prezentat ca simptomatologie agitatie, neliniște, insomnie, plans facil, sindrom de premenopauza si constipatie. Problema constipatiei s-a ameliorat dupa 2 sedinte. Pe parcursul ședințelor, concentrarea asupra imaginilor privite este maxima, detasandu-ma de cotidian. Sunt in mijlocul actiunii, trup si suflet.
In timpul sedintelor ma simt relaxata, uneori cant si rad cu pofta.
In urma ședințelor simt o stare de liniste, calm, sunt bine dispusa, am mintea activa cu chef de munca, inspiratie si optimism.
Neurofeedbackul mi-a oferit rezultatul palpabil ca tiparele se pot schimba. Trebuie doar sa incepi.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare