Veterinarii sibieni intetesc controalele inainte de Pasti

Data publicării: 19-03-2008

Veterinarii isi vor intensifica verificarile privind modul de producere, depozitare, transport si comercializare a carnii de miel, a produselor din lapte, a oualor si a produselor specifice sarbatorilor pascale, a anuntat miercuri Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu.
Toate pietele si targurile de animale din judet, magazinele si depozitele alimentare vor fi controlate pana la Pasti.
Veterinarii sibieni vor aplica in urmatoarele saptamani 5.000 de crotalii duble (marca metalica aplicata in urechea animalelor - n.r.) mieilor care urmeaza sa fie sacrificati.
In judetul Sibiu, mieii vor putea fi sacrificati in trei abatoare autorizate din Sibiu, Medias si Bungard, dar si in cele opt centre de taiere care vor functiona timp de zece zile, in perioada 17-26 aprilie.
Producatorii de lapte, cas, telemea, urda si branza vor putea sa isi vanda marfa doar in pietele si spatiile autorizate de DSVSA. Ouale vor putea fi vandute doar daca sunt marcate cu date care cuprind tara, codul unitatii producatoare, data producerii, indicii de standard.
Cei care nu vor respecta normele sanitar-veterinare privind producerea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 lei.
19-03-2008, Vizualizari 410
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.