ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Nu se mai poate in felul asta!!!

Autor: Gabriela Vitikan - Psihoterapeut, Psiholog
 
#cautpsiholog #psihoterapie #asanusemaipoate #depresie #anxietate #atacuridepanica #psihologonline #psihologbun #psihoterapeutbun #psihologbucuresti
 
   Asa ajungi la psihoterapie. Simti ca nu mai poti sa mergi mai departe asa, ca nu mai gasesti raspunsuri, nu mai gasesti calea de iesire! Ai spus ca poti singur, te-ai fortat pana la refuz, dar simti ca nu te mai descurci! Te-ai gandit sa cauti ajutor...dar sa cauti ajutor inseamna slabiciune...si eziti...amani...dar nu mai rezisti!
Adevarul este ca, sa incepi psihoterapia, e o dovada de curaj. E puterea de te privi, de a te lua la tranta cu tine, cu lucrurile care sunt dureroase, atat fizic cat si psihic, care nu te lasa sa traiesti asa cum ti-ai dorit, sa ai relatii bune cu copiii, cu sotul, iubitul, sa ai relatii cu alti oameni, sa te realizezi, sa iti gasesti scopul. Este curajul de a sta cu suferinta provocata de o boala, o pierdere a unei persoane dragi, de un divort, de orice lucru care da buzna in viata ta, fara vreun preaviz, si te ia prin surprindere, te socheaza.
   E si curajul de a te putea dezvalui, de a te putea privi impreuna cu un altul, psihoterapeutul, de a vedea lucrurile de care iti e teama, care nu iti plac la tine; dar si bucuria de a te descoperi asa cum nu stiai ca esti.
   Dar sa fii curajos, nu presupune sa nu iti fie frica, sa nu te indoiesti, sa nu eziti. Inseamna toate astea la un loc si, chiar si asa, sa nu renunti. Nu trebuie sa demonstrezi nimanui ca ai aceasta putere. Poate nici nu o ai, trebuie sa o construiesti, sa o descoperi in tine. Dorinta de mai bine poate fi sursa puterii tale. 
   Avantajul cand incerci psihoterapia, este ca nu mai esti singur in lupta cu problema ta, sunteti doi, cu mintile voastre acum, care se misca in aceeasi directie, si cautati impreuna sensul si semnificatia, o noua viziune asupra dificultatii pe care o intampini, si a rezolvarii ei.
   Poti spune ca pentru asta sunt prietenii!
   Asa este! Pana la un punct! Prietenul te poate asculta si te poate chiar ajuta cu o problema pe care o ai, dar cu una punctuala. Insa nu are nici timp, nici disponibilitate sa iti fie alaturi la fiecare pas, si nici pregatirea necesara. Psihoterapeutul psihanalitic, in pregatirea sa, trece el insusi prin propriul proces psihoterapeutic, lasand, astfel, de-o parte preconceptiile si prejudecatile. Si, in plus, e dezinteresat si neutru, concentrandu-se exclusiv pe situatia ta. Apoi, isi foloseste toata experienta si cunostintele acumulate, cautand in continuare rostul celor explorate impreuna, pana la urmatoarea intalnire. Si astfel, impreuna, puteti repara, imbunatati si chiar reconstrui ceeea ce candva parea pierdut.
 
 
 
Programare