WORKSHOP HIBRID SonoAnatomie abdominală. SonoQuizz-uri. SonoSkills. Cazuri particulare

Data publicării: 21-09-2023

Perioada: 29-30 septembrie, 2023
București + ONLINE

12 EMC

Workshop-ul hibrid se adreseaza unei categorii largi de specialitati clinice: endocrinologie, pediatrie, radiologie si imagistica medicala, medicina de familie, medicina interna, medicina generala adulti, medicina de urgenta, gastroenterologie, chirurgie generala, medicina nucleara cu sau fara atestat de studii complementare in ultrasonografia generala.

Nivelul cunostintelor este basic.
Se identifica nevoia de aprofundare a tematicilor privind ultrasonografia clinica abdominala. Temele abordate in cadrul evenimentului constituie o baza valoroasa pusa la dispozitia medicilor practicieni din Romania.

Echipa de lectori

  • Sef lucr. Dr. Elena Simona Ioanitescu
Sef de lucrări, Doctor in stiinte medicale, Medic specialist medicina interna.

Are competenta in ecografie generala, ecografie 3D/4D, ecografie cu contrast si elastografie si are ca specializare ecografia cu contrast.

  • Dr. Nedelcu Dana - Coordonator
Dr. Dana Nedelcu este medic Primar Radiologie si Imagistica medicala din 2004 avand competenta in ecografie din 2000, in tomografie computerizata din 2002, in imagistica sanului din 2007 si in ecografia soldului la nou-nascuti in 2008. Doamna Dr. Nedelcu are un atestat din partea Societatii Romane de Ultrasonografie ca formator - ecografie pentru medicii rezidenti din 2003.

Doamna Dr. Dana Nedelcu detine un doctorat in Chirurgie Cardio-Vasculara din anul 2006 finalizat cu lucrarea Importanta diagnostica a ecografiei vasculare, intre clinica si angiografie.

  • Prof. Dr. Badea Radu - Lector
Prof.dr. Badea Ion Radu coordonatorul academic Eduson, este medic specialist in medicina interna (1987) si gastroenterologie (1991), medic primar de medicina interna. Are competenta de ecografie generala (din 1992). A fost cadru didactic titular la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca. Actualmente este profesor emerit al acestei institutii academice.

Este membru in numeroase societati profesionale internationale intre care:  Federatia Europeana a Societatilor de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (EFSUMB) si nationale intre care: Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva, Societatea Romana de Radiologie si Imagistica Medicala, Bucuresti (membru fondator) si Societatea Romana de Ultrasonografie in Medicină si Biologie – SRUMB (membru fondator). A fost Presedintele Societatii Romane de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (SRUMB). Este membru in Comisia Consultativa de Radiologie si imagistică medical de pe langa Ministerul Sanatatii. Este coordonator responsabil pentru curricula nationala de ultrasonografie generala.

Este membru in comitetul de redactie al mai multor publicatii intre care: Romanian Journal of Gastroenterology (actualmente Journal of Gastrointestinal and Liver Disease, ISI cu IF); Revista Romana de Ultrasonografie (actualmente Medical Ultrasonography, PubMed și Web of Science);  European Journal of Ultrasound in Medicine (ISI cu IF); Critical Ultrasound Journal (BDI). Este redactor sef al revistei Medical and Pharmacy Reports (fosta Clujul Medical – BDI).

Este profesor asociat la Universitatea de Medicina si Farmacie „Nicolae Testimitanu” din Chisinau, Republica Moldova.

  • Dr. Suteu Titus - Lector
Medic primar medicina generala, Departament Ecografie, Clinica Medicala III, IRGH Prof Dr Octavian Fodor Cluj-Napoca, presedinte ARSUS

  • Asist. Univ. Dr. Badulescu Iulian Claudiu
Dr. Badulescu Iulian Claudiu este medic specialist cu competente principale de chirurgie generala si asistent universitar la UMF Cluj-Napoca la catedra de Anatomie si embriologie

  • Dr. Ignat Radu
Asist. Univ. Dr. Radu Ignat este cadru didactic la UMF Cluj-Napoca. Este medic specialist obstetrica-ginecologie cu competente ecografie obstetricala si ginecologica si colposcopie. Activeaza la Novogyn, Cardiomed si Medlife.
Sursa: Eduson, 21-09-2023, Vizualizari 178
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.