ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Bucuresti

Activitatea Diaminoxidazei (DAO) - Intoleranta la Histamina, Reactii pseudoalergice

Autor: WORLD CLINIC
Despre reactiile pseudoalergice se vorbeste atunci cand anticorpii Ig E si IgG4 testati sunt negativi. Reactiile pseudoalergice sunt provocate prin histamina sau alte amine biogene ( spermidina, tiramina, serotonina). Aminele biogene se gasesc mai ales in alimentele de origine animala usor alterate ( de ex. peste si produse din peste ). Concentratii mari de amine biogene pot avea si alimentele care pe parcursul prelucrarii sufera schimbari biochimice si microbiene : felurile de branza (in special cele obtinute prin procese de fermentatie sau cu mucegaiuri), carnatii cruzi, sunca cruda, spanac, extracte din drojdie, vin, bere etc.

Incompatibilitatea la aminele biogene se bazeaza pe o lipsa a enzimei diaminoxidaza ( DAO ). Aminele biogene asimilate prin hranire sunt descompuse la trecerea prin mucoasa intestinala de DAO existenta in intestin. DAO este o enzima sensibila, care poate fi inhibata de diferite substante precum alcoolul sau medicamentele. O lipsa de DAO se poate descoperi printr-o masurare a activitatii enzimelor din sange. Simptomele tipice unei pseudoalergii sunt asemanatoare cu cele ale unei alergii clasice, deosebindu-se numai prin testarea serologica a DAO.

World Clinic abordeaza metode de ultima ora pentru tratarea deficitului de diaminoxidaza !

Determinarea cantitativa si calitativa a florei intestinale identifica daca la nivelul intestinului exista procese de fermentatie, ce bacterii intretin acest proces prin care se produce histamina. Reglarea acestor bacterii prin tratamente specifice personalizate fiecarui pacient, conduc la o scadere semnificativa a histaminei in corp.


De asemenea, dieta in deficitul diaminoxidazei joaca un rol foarte important.