ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Endocrinologie Endocrinologie Bucuresti

CADEREA PARULUI

Autor: WORLD CLINIC
Parul este considerat dintotdeauna un simbol al feminitatii si un atu al seductiei pentru ambele sexe. Caderea parului poate fi prevenita sau corectata prin metode specifice, in functie de cauzele declansatoare.
Factorii care determina caderea parului sunt hormonali si genetici (ereditatea); la barbati apare o diminuare progresiva a podoabei capilare spre varsta de 50 de ani, iar la femei acest lucru se intampla in perioadele de "furtuni" hormonale (sarcina, pubertate, premenopauza, menopauza). Din cauza schimbarilor hormonale si a slabirii sistemului imunitar, varsta este una din cauzele care duce la caderea parului. Adesea, acest lucru este reversibil sau poate fi prevenit prin tratament adecvat. Alte cauze mai sunt:
• Stress-ul, anxietatea, surmenajul, un soc psihic; acestea perturba ciclul normal de crestere a parului
• Un regim de slabire sau o alimentatie inadecvata, saraca in substante nutritive pentru par (fier, siliciu,vitamine,minerale)
• Poluarea, radicalii liberi si fumatul, care determina o imbatranire prematura a celulelor; celulele scalpului sunt mai putin oxigenate, de aceea parul isi pierde treptat stralucirea si capacitatea de protectie naturala
• Anumite anticonceptionale si tratamente hormonale substitutive
• Anumite medicamente
• Chisturi ovariene
• Dermatita seboreica

In afara de caderea parului, acesti factori mai pot duce si la un par cu fire fragile, devitalizate, terne, foarte subtiri.

Cauza exacta a caderii parului este stabilita in urma consultatiei de catre medicul dermatolog; odata stabilita cauza, exista diferite tipuri de tratamente adecvate fiecarui pacient. De aceea, primul pas care trebuie facut indata ce se constata o cadere a parului mai mare de 100 de fire de par pe zi, este adresarea catre medicul dermatolog.

De cele mai multe ori este nevoie realizarea unor analize personalizate, care pun in evidenta eventuale carente de vitamine, minerale, oligoelemente sau de dozari hormonale, in functie de discutia individualizata cu fiecare pacient.

In urma analizelor si a tratamentelor personalizate prescrise de WORLD CLINIC si realizate de renumite laboratoare din Germania, pacientul se bucura in scurt timp de refacerea podoabei capilare.