Cabinet cu tradiție din 1994 în Târgu Jiu. Copii și Adulți
ROmedic Cabinete medicale Târgu Jiu Cabinete Stomatologie Stomatologie Târgu Jiu

Boala parodontală

Boala parodontală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dentare la nivel global și poate fi identificată prin inflamarea și înroșirea țesuturilor moi care înconjoară dintele (gingia).
În fazele mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerarea în timpul periajul, de retracția gingivală, durere în timpul masticației și chiar prin apariția mobilității dintelui pe arcadă ducând, în final, la pierderea acestuia.
 
Parodontologia – o ramură importantă a medicinei dentare
Parodontologia este o ramură deosebit de importantă a medicinei dentare. Aceasta se ocupă de afecțiunile gingivale și anume gingivita și parodontita.
Mai exact, parodontologia este specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor ce afectează gingia și țesuturile de susținere ale dintelui, atrăgând mereu atenția asupra a cât este de vitală o igienă dentară corectă.
 
Specialistul parodontolog va avea grijă să detecteze afecțiunile gingivale și pierderile osoase și să recomande un tratament adecvat în funcție de adâncimea pungilor parodontale și de complexitatea cazului.