ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Cluj-Napoca

Afazie - iAfazia Broca, afazia Wernicke, afazia transcorticala, afazie mixta - sunt tulburari ale limbajului ce survin unui traumatism cranian sau unui accident vascular cerebral. Repercursiuniile asupra pacientilor si chiar a apartinatorilor sunt severe intru-cat este afectata capacitatea de comunicare si cauzeaza stari depresive ceea ce duce la scaderea motivatiei de a mai lupta pentru recuperare.
Se recomanda ca interventia logopedica sa se efectueze cat mai rapid, de indata ce starea medicala a pacientului permite acest fapt. Interventia specializata permite recuperarea deficientelor de limbaj :vorbit, scris, citit. Este o interventie intensa, de lunga durata, insa la finalizarea ei pacientului ii este redata abilitatea de a se exprima, de a se face inteles. Recuperarea poate fi totala sau partiala functie de unicitatea pacientului si de intinderea zonelor lezate.
Aplicarea demersului terapeutic de un psiholog specializat in recuperarea tulburarilor de tip afazic , preintampina declansarea depresiei si sporeste gradul de motivare a pacientului. Familia accestuia este de asemeni pregatita si sustinuta pentru parcurgerea cu bine a etapei de recuperare a pacientului si a face fata noilor provocari cauzate de schimbarea indusa de accident/traumatism.
Psihoterapie - Schimbarea este o certitudine iar fericirea o optiune.
Intelegerea, confidentialitatea si tehnicile si strategiile de interventie permit dobandirea de catre clienti a unor abilitati noi de a face fata vietii. Experienta noastra ne certifica in interventii asupra :starilor anxioase, fobiilor, depresiei, terapiei de cuplu, balbismului, anorexiei, bulimiei, impotentei precum si in terapia copilului si a adolescentului sau a consilierii vocationale. Prin tehnici cognitive, rationale sau prin apelul la hipnoterapie resursele interioare sunt (re)descoperite, potentate, ceea ce permite insusirea de noi comportamente, mai adaptative si mai eficiente.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare