Consult și teste auditive gratuite, tot timpul. Aparate Auditive în probă 14 zile, acasă. Reglaje gratuite #peviață. Prima #Olivă este #gratuită. www.audioalfa.ro
ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Audiologie Audiologie București

Taramul sunetelor 2 – o calatorie povestita altfel by Audio Alfa - Auzul si problemele acestuia

Taramul sunetelor 2 – o calatorie povestita altfel by Audio Alfa - Auzul si problemele acestuia
Autor: Audiolog-Audioprotezist D.Nedelcu

Auzul si problemele acestuia

 

“Hopa! Ce se intampla? Nu mai inteleg ce-mi spune lumea. Hai, o data, de doua ori, mai merge… dar oare de ce nu mai aud?

Din pacate, se intampla din ce in ce mai des. Nu ma mai inteleg cu vecinii, cu copiii, ei se enerveaza sa tot repete, vecinii se enerveaza ca dau prea tare la televizor si/sau la radio, da’ ce sa fac, daca nu mai aud bine?!…” Sunt cuvinte atat de frecvent auzite de noi in practica noastra.

 

Raspunsul e simplu: incercati sa purtati aparate auditive!

 

Cum ochii primesc aproape imediat ajutor cand nu se mai “descurca” sa vada pe cont propriu, la fel ar trebui sa primeasca si bietele urechi, din pacate adesea neglijate.

“Buba” cea mare insa, despre care nu multi stiu, este ca surditatea (in termeni medicali “hipoacuzia”) nu e o boala a unui singur organ sau simt.

 

Exista mai multe studii (vom revenii cu detalii in alt articol), ce demonstreaza fara doar si poate ca lipsa unui auz satisfacator inseamna o suferinta generalizata a creierului (gandire mult mai greoaie, slabirea memoriei, tristete, izolare sociala, depresie si altele cu mult mai rele). Toate cele mentionate duc la randul lor la agravarea problemei de auz. Si zbang, cum apare cercul vicios, iar de aici, fara ajutor (protezare auditiva corecta si prompta), calea e una singura –> in jos.

 

La fel cum intreg corpul nostru sufera cand nu primeste anumite vitamine, minerale, nutrienti esentiali, creierul in mod particular sufera cand nu primeste “hrana” satisfacatoare, sub forma informatiilor din jur. Nu mai zic de pericolele din viata de zi cu zi pe care auzul ne ajuta sa le evitam: impactul cu o masina (sau mai putin grav, cu o bicicleta) pe care n-am auzit-o apropiindu-se, situatiile in care cineva drag ne cheama sau ne striga in ajutor si multe altele.

 

Speram sa ne descoperiti cu drag si interes, si ca informatiile gasite aici sa va fie sfetnici buni.

Haideti sa pornim impreuna la drum in lumea sunetelor!

 

Pentru orice detalii si/sau programari, va asteptam in cabinetele Audio Alfa.

Audiolog-Audioprotezist

D. Nedelcu

 
Programare