Aparate auditive Phonak, Starkey și Philips Audiogramă tonală și vocală gratuită Examinare otoscopică Test Rinne & Weber Aparate auditive în probă acasă, gratuit Consiliere audiologică Reglaje gratuite Prima olivă/aparat este gratuită. Aparate în rate, direct în cabinet Contract CAS și OPSNAJ - decontare 1.203 lei
ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Audiologie Audiologie București

Riscul de pierdere a auzului la femei și osteoporoza

Riscul de pierdere a auzului la femei și osteoporoza
Autor: Angie - Phonak heEARo
Riscul de pierdere a auzului la femei și osteoporoza
"Ca parte a Studiului de Conservare a Auzului (CHEARS), cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au efectuat un studiu amplu pentru a vedea dacă osteoporoza și densitatea osoasă scăzută influențează riscul de pierdere a auzului la femei.
 
Afectează osteoporoza pierderea auzului?
 
De-a lungul unei perioade de peste 34 de ani, cercetătorii au analizat date de la peste 143.000 de femei pentru a vedea dacă osteoporoza și densitatea osoasă scăzută influențează riscul de pierdere a auzului la femei. Studiul a fost publicat la începutul acestui an în Journal of the American Geriatric Society (Jurnalul Societatii Americane de Geriatrie). S-a constatat că riscul de pierdere a auzului (agravarea pierderii de auz sau o pierdere moderată) a fost cu până la 40% mai mare la femeile cu osteoporoză sau cu densitate osoasă scăzută.
 
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că „un istoric de fractură vertebrală” a fost asociat cu un risc cu până la 40% mai mare de pierdere a auzului. Modul în care osteoporoza și densitatea osoasă scăzută pot contribui la pierderea auzului legată de vârstă rămâne neclar. Cercetătorii sugerează că osteoporoza poate influența integritatea oaselor care protejează nervii și structurile implicate în procesul auditiv. De asemenea, poate modifica metabolismul ionilor și fluidelor din cohlee.
 
Cercetarea osteoporozei și pierderii auzului
 
Cercetătorii au folosit date preluate din cele 2 studii despre sănătate a asistentelor medicale - Nurses’ Health Study (NHS  și NHS II). Aceste două studii au fost inițiate de către asistente medicale înregistrate, în 1976 și, respectiv, 1989. Cei 143.899 de participanți au inclus 60.821 de femei, cu vârsta cuprinsă între 36 și 61 de ani la momentul inițial, și 83.078 de femei NHS II, cu vârsta cuprinsă între 31 și 48 de ani, la momentul începerii studiului. Avantajele utilizării datelor din aceste studii au fost populația mare de studiu, o gamă extinsă de informații detaliate, rate impresionante de urmărire și informații fiabile despre rezultatele legate de sănătate. În plus, participanții au fost furnizori de servicii medicale instruiți.
O limitare recunoscută a studiului a fost incapacitatea de a generaliza rezultatele, deoarece participanții au fost, cu precadere, persoane caucaziene, cu acelasi tip de educație și un statut socio-economic similar. Sunt necesare studii suplimentare care examinează osteoporoza și pierderea auzului la bărbații și la femeile care sunt de alta rasa.
 
Pierderea auzului legată de vârstă poate fi prevenită prin luarea de bifosfonați?
 
Bifosfonații sunt principalele medicamente utilizata pentru a preveni si trata fracturile persoanelor cu densitate osoasă scăzută. „Pierderea auzului la adulți este, de obicei, ireversibilă; prin urmare, CHEARS se concentrează pe identificarea factorilor de risc potențial modificabili care pot contribui la pierderea auzului”, a declarat liderul studiului, Sharon Curhan, doctor-coordonator din cadrul Diviziei de Medicină de la Brigham. 
 
„Am fost inspirați de un studiu recent care a descoperit că bifosfonații pot ajuta la prevenirea leziunilor auzului induse de zgomot la șoareci. Am vrut să investigăm dacă bifosfonații modifică riscul de pierdere a auzului la adulți, în completarea studiului de corelare a pierderii auzului cu osteoporoză sau densitatea osoasă scăzută. Studiul a constatat că administrarea de bifosfonați nu a modificat riscul de pierdere a auzului la participanții cu osteoporoză sau cu densitate osoasă scăzută.
 
Care sunt pașii următori?
 
Echipa de cercetare intenționează să examineze dacă lipsa de calciu și/sau vitamina D este asociată cu pierderea auzului, deoarece s-a demonstrat că aceste suplimente ajută la prevenirea osteoporozei. Anterior, cercetătorii au descoperit că o dietă sănătoasă, menținerea activității fizice, lipsa fumatului și menținerea unei greutăți normale contribuie la reducerea riscului de pierdere a auzului legată de vârstă.
 
„Osteoporoza și densitatea osoasă scăzută pot contribui substanțial la pierderea auzului odată cu înaintarea în vârsta”, a spus Curhan. 
„Un stil de viață sănătos pe tot parcursul vieții poate oferi beneficii importante pentru protejarea sănătății oaselor și a auzului în viitor.”
 
DETALII AUTOR - Angie - Phonak heEARo
Angie este jurnalist independent și scriitor de conținut. Angie a fost diagnosticată cu otoscleroză la urechea dreaptă la vârsta de 30 de ani. 
În 2011, a suferit o pierdere auditivă profundă bruscă a auzului la urechea stângă. 
Ea folosește două aparate auditive: un Phonak CROS II și unPhonak Audéo V."
 
Pentru investigații și teste auditive gratuite, puteți apela cu încredere la specialiștii audiologi din cabinetele Audio Alfa. 
www.audioalfa.ro
 
Programare