Aparate auditive Phonak, Starkey și Philips Audiogramă tonală și vocală gratuită Examinare otoscopică Test Rinne & Weber Aparate auditive în probă acasă, gratuit Consiliere audiologică Reglaje gratuite Prima olivă/aparat este gratuită. Aparate în rate, direct în cabinet Contract CAS și OPSNAJ - decontare 1.203 lei
ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL București

Vecina noastră și aparatele auditive Phonak

Autor: Audiolog Bogdan D.
Vecina noastră și aparatele auditive Phonak
"Sună telefonul.
- Bună ziua, Audio Alfa?
- Bună ziua! Da, spuneți, cu ce vă putem ajuta?
- Știți, eu sunt vecină cu dvs, aici în bloc, Sanda mă numesc; am mai fost la dumneavoastră în urmă cu 2 luni, cu două aparate auditive mai "vechi" de la firma XYZ și vreau să trec pe la dvs să discutăm puțin, se poate?
- Da, d-na Sanda, îmi aduc aminte de dvs. Puteți veni, doar să-mi spuneți mai exact când doriți să ne vedem, verific și eu programările și stabilim data și ora.
 
- Sunteți dna R., nu-i așa?
- Da, eu sunt. Vă rog să-mi spuneți, când anume vreți să veniți?
 
- Păi, dacă sunteți acum la cabinet și nu aveți alt pacient, pot să cobor în 10 minute.
- Este în regulă, am o fereastră liberă de 40‘, vă aștept.
 
(Paranteză): Am uitat să vă spun că dna Sanda a mai venit cu fiica ei în urmă cu două luni pentru că dorea un reglaj la cele două aparate auditive, aparate pe care le avea de aproape trei ani și cu care nu mai auzea bine, nici nu mai înțelegea, și dorea să vadă de ce se întrerupeau din cand in cand.
Am încercat atunci o curățare a olivelor, a tuburilor, schimbarea filtrelor ...nimic; era clar că trebuie să meargă la firma de unde le-a cumpărat, deoarece noi nu aveam softu‘ de programare.
Am rezolvat, parțial, problema întreruperilor: am curățat contactele și am reglat lamelele de contact cu bateria.
 
Un ciocănit la ușă și intră dna Sanda: jovială, zâmbăreață, salută timid și intră în camera insonoră.
- Dna R., eu tot nu aud bine! Este adevărat că aparatele nu s-au mai întrerupt, dar eu la firma aia nu mă mai duc pentru reglaje sau altceva.
- Dna Sanda, doar ei vă pot face reglajele sau schimbarea unei piese, dacă este cazul.
- Eu la "ăia" nu mă mai duc! Fata care m-a protezat era așa de acră, făcea totul la repezeală, în scârbă, mă privea și se comporta cu mine de parcă eram un obiect. N-am întâlnit așa ceva în viața mea!
- Înțeleg, dna Sanda, dar eu nu pot să vă fac reglaje la aceste aparate.
- Trebuie să mă ajutați cumva!
Nu pot să discut cu fata mea, nu pot să vorbesc cu nepoții, mă descurc greu la piață, nu mai spun câte și mai câte pățesc pe unde mă mai duc.
 
- Dna Sanda, eu vă refac audiograma gratuit și vă fac probă cu alte aparate auditive de la noi; după ce facem câteva reglaje, puteți face diferența de calitate a sunetelor între ce aveți de la firma XYZ și acestea de la mine, vedem imediat dacă vă ajută, pentru că aveți și o audiogramă "ciudată" și decidem apoi împreună ce facem, este bine așa?
- Da. Prefer să cumpăr două aparate auditive noi și mai bune; o să mă ajute fata și sora mea cu bani, dacă este nevoie.
 
Au fost făcute testele, probează două tipuri de aparate cu performanțe (și prețuri) diferite, se fac câteva reglaje primare ...și, dintr-o dată, se oprește din ceea ce făcea, face cu ochiu‘ și ridică mâna cu semnul ok!
 
Programare