Aparate auditive Phonak, Starkey și Philips Audiogramă tonală și vocală gratuită Examinare otoscopică Test Rinne & Weber Aparate auditive în probă acasă, gratuit Consiliere audiologică Reglaje gratuite Prima olivă/aparat este gratuită. Aparate în rate, direct în cabinet Contract CAS și OPSNAJ - decontare 1.203 lei
ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL București

Muzica sunetelor cotidiene sau bucuria oferită de aparatele auditive

Autor: Audio Alfa
Muzica sunetelor cotidiene sau bucuria oferită de aparatele auditive

Deși unii oameni suferă de probleme congenitale, boli acute sau o leziune traumatică care duce la pierderea auzului și implicit la nevoia de aparate auditive, aceste situații nu sunt extrem de frecvente. Pentru majoritatea, pierderea auzului apare treptat, iar acest lucru poate face ușor de subestimat modul în care auzul scăzut afectează bucuria pe care ți-o poate aduce fiecare zi.

 

Vei fi surprins să observi multitudinea de sunete pierdute, care devin evidente imediat cum începi să folosești un aparat auditiv. Poate nu îți mai amintești ultima dată când ai auzit cântecul unei păsări sau ai uitat cum este să porți o conversație plăcută la telefon cu persoanele dragi, fără să le ceri să se repete. Adică, na, poate îți lipsește chiar să auzi pe cineva când accelerează motorul înfundat al mașinii, care se tot îneacă și îneacă, dimineața la șapte. Nu judecăm, rolul nostru este să ajutăm cât putem de mult!

Sursa foto.

Acum, să ne concentrăm pe muzica fiecărei zile, pe simfonia sunetelor cotidiene și pe cât de importante sunt acestea.

 

Aparatele auditive – poarta către tărâmul magic al sunetelor

 

Aparatele auditive sunt dispozitive medicale care ajută la îmbunătățirea auzului și a inteligibilității cuvintelor. Ele sunt recomandate acolo unde tratamentul medicamentos sau anumite intervenții chirurgicale nu au dat rezultate. Prin specialiștii noștri, oferim soluții auditive performante, adecvate fiecărui tip de pierdere a auzului: de transmisie, mixtă și neurosenzorială.

Este important să nu uităm cât de mult ne bucură ceva simplu precum clinchetul unei lingurițe care atinge ceașca de cafea. De ce? Pentru că ne-am familiarizat atât de mult cu el, încât ni se pare irelevant, nici nu-l mai percepem conștient, deoarece face parte din cotidianul existenței noastre, din rutina fiecărei zile.

 

Bun, să punem problema puțin altfel: de ceva timp ai o problemă cu auzul, acum stai la birou și scrii cu stiloul preferat. Te ridici să faci altceva și nu-ți dai seama că acesta se rostogolește și cade pe parchet, undeva sub mobilier. N-ai auzit ce s-a întâmplat, iar când te întorci nu-l mai găsești. Ce-a lipsit aici? Sunetul înfundat produs de căzătură, care să-ți atragă atenția că ceva s-a întâmplat.

 

Evident, există și cazuri în care te-ai putea bucura de puțină „surzenie” sau, cum ne place nouă s-o alintăm medical pe aici, hipoacuzie. De exemplu, dimineața când se îneacă toba de eșapament a vecinului motociclist, sau când tot auzi obositoarele picături de la robinetul nestrâns bine al chiuvetei, sau când scapă cineva un obiect greu pe jos și te sperii de aproape sari din scaun. Na, mai avem parte și de întâmplări din astea, de care s-ar putea să ni se facă dor când ne mai pierdem din domnul auz. Fie vorba între noi, aparatul auditiv poate fi dat și mai încet câteodată, când n-ai chef de zgomotele vecinilor sau alte bruiaje ce te scot din starea ta de confort.

 

Oricum ar fi, magia sunetelor cotidiene definește echilibrul necesar tuturor. Papucii care zgârie parchetul când ne târâm picioarele adormite dimineața, sunetul apei când ne spălăm pe față, zgomotele produse de zumzăiala celor care se trezesc odată cu noi ca să meargă la muncă, fâșâitul gecii când ne îmbrăcăm și tot așa. Prin urmare de ce n-am apela la un aparat auditiv ca să ne putem pierde în simfoniile vieții de zi cu zi. Află mai multe despre ofertele noastre cu un click aici.

 

Alege aparatul auditiv care să-ți redea auzul pierdut

 

„Nu te agita, nu-ți pierde încrederea! Cere-le specialiștilor noștri de câte ori ai nevoie să-ți repete ce au spus.”, este cel mai important îndemn pe care ți-l putem oferi. Majoritatea problemelor legate de pierderea auzului se pot rezolva cu un aparat auditiv (sau două, acolo unde situația necesită acest lucru). De exemplu, cu Phonak, în funcție de model, ai parte de următoarele beneficii:

●       Senzor de mișcare pentru auz – care detectează când purtătorul se mișcă în timp ce vorbește și reglează automat microfoanele pentru a se concentra pe direcția vorbirii.

●       Reglare prin atingere – care permite utilizatorului să atingă aparatul auditiv pentru a răspunde la telefon, a reda sau a întrerupe suportul media și a accesa asistenții vocali.

●       Conectivitate – care permite utilizatorului să conecteze un aparat auditiv cu până la opt dispozitive prin Bluetooth, iar cu două dintre acestea, simultan.

●       Anularea dinamică a zgomotului – care contribuie la reducerea zgomotului nedorit, cum ar fi traficul sau zgomotul de la distanță.

●       Amplificator de vorbire – care permite o mai bună înțelegere a vorbirii conversaționale cu intensitate joasă în medii liniștite.

Audio Alfa – dirijorul din spatele simfoniilor aparatelor auditive

 

Ți-e teamă de urmări, nu vrei să ajungi într-un cabinet de specialiști și să te trezești într-o piesă de comedie. Vii la noi pentru că știi că ai nevoie de puțin ajutor, pentru că-ți lipsește muzicalitatea mișcărilor corpului tău, pentru că nu vrei să ridici tonul vocii când îți chemi copiii la masă sau să creadă nepoții că îi cerți când îi întrebi ce mai fac. Vrei să mergi la un concert sau să asculți unul acasă, să-ți reglezi aparatul și să te bucuri de fiecare notă, de fiecare instrument.

Sursă foto: Unsplash@markwilliamspics

 

E absolut normal să cauți pe cineva care să-ți înțeleagă frustrarea și care să-ți ofere ce ai nevoie. La Audio Alfa toată atenția este îndreptată către omul din fața noastră și nevoia sa fundamentală de a auzi și înțelege cât mai bine toate sunetele pe care le-a pierdut pentru moment.

Cei care ne cunosc o știu deja, iar cei care vin la noi vor ajunge la concluzia aceasta de unii singuri.

 

Contactează-ne oricând pentru a beneficia de: audiogramă tonală și vocală, consultanță și recomandări de aparate auditive, probă și teste cu mai multe aparate auditive, reglaje pe viață (dacă dispozitivele au fost cumpărate de la noi). Totul gratuit!

Nu ne crezi? Citește mai multe aici sau discută cu unul dintre cabinetele noastre printr-un click aici. În plus, e important să știi că poți beneficia de compensare CAS, în valoare de 1.058 lei, bani pe care îi scădem din costul total al aparatului auditiv.

#EnjoyTheSound #LifeIsOn #Phonak #AudioAlfa www.audioalfa.ro

 

 
Programare