Aparate auditive Phonak, Starkey și Philips Audiogramă tonală și vocală gratuită Examinare otoscopică Test Rinne & Weber Aparate auditive în probă acasă, gratuit Consiliere audiologică Reglaje gratuite Prima olivă/aparat este gratuită. Aparate în rate, direct în cabinet Contract CAS și OPSNAJ - decontare 1.203 lei
ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL București

Aparatele auditive intraauriculare - ce sunt și când sunt necesare?

Autor: Echipa Audio Alfa

Știai că primul aparat auditiv a fost inventat în 1898? De atunci, aparatele auditive au parcurs un drum lung, de la primele modele voluminoase până la cele aproape insesizabile de care avem parte în zilele noastre.

 Dacă în articolul precedent ai putut face cunoștință cu aparatele auditive retroauriculare, click aici pentru reîmprospătarea informației, astăzi a sosit momentul să povestim despre aparatele auditive intraauriculare, adică alea mici mici de nu le vede nimeni.

 

Aparatele auditive obișnuiau să fie alimentate de tehnologia analogică, dar, la fel ca restul lumii, au devenit digitale. Cea mai recentă generație de aparate auditive aproape invizibile, din care fac parte și aparatele auditive intraauriculare, este acum mai inteligentă și mai mică, permițându-ți să auzi tot tumultul vieții din jurul tău. Un astfel de aparat este abia perceptibil în ureche sau în jurul acesteia: greu detectabil de către ceilalți, dar cu atât mai puternic în a-ți transforma viața.

 

În 2020, o echipă de cercetători de la trei companii de renume din domeniul asigurărilor de sănătate din Statele Unite, raportau în urma unui studiu de amploare că persoanele cu hipoacuzie, care nu purtau aparate auditive, erau mai predispuse să spună că au o stare de sănătate precară și erau mai puțin dornice să iasă din casă sau să facă exerciții fizice în mod regulat, fiind, de asemenea, predispuse depresiei. 

Astfel, folosirea unui aparat auditiv nu doar că îți îmbunătățește calitatea auzului, dar te ajută și să duci o viață mai împlinită, fără restricțiile și consecințele impuse de problemele de auz, iar dacă toate acestea se mai întâmplă și fără ca cei din  jur să realizeze că tu porți un aparat auditiv, atunci ce mai poate să-ți stea în cale? 

Află din rândurile de mai jos ce sunt și când sunt necesare aceste aparate auditive aproape invizibile, denumite „în buletin” aparate auditive intraauriculare

 

Ce sunt aparatele auditive intraauriculare?

Aparatele auditive intraauriculare se potrivesc perfect în interiorul urechii externe. Acestea au o carcasă din acril dur – sau titan în cazul aparatului auditiv Phonak Titanium – care conține componentele electronice, fiind recomandate pentru persoanele cu pierderi de auz ușoare până la severe.

 

Ce sunt aparatele auditive intraauriculare?

Aparatele auditive intraauriculare se potrivesc perfect în interiorul urechii externe. Acestea au o carcasă din acril dur – sau titan în cazul aparatului auditiv Phonak Titanium – care conține componentele electronice, fiind recomandate pentru persoanele cu pierderi de auz ușoare până la severe. 

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor tale, aparatele auditive intraauriculare se împart în 4 tipuri, fiecare cu „super puterea” sa. 

Tipuri de aparate auditive intraauriculare 

Toate tipurile de aparate auditive intraauriculare au în comun 3 aspecte majore:

  • ✅ Practic invizibile: aproape nimeni nu va observa că porți un aparat auditiv.

  • ✅ Personalizate: concepute pentru o potrivire personalizată în canalul urechii tale.

  • ✅ Ușor de manevrat: simplu de așezat în ureche și de îndepărtat atunci când e necesar.

Cu toate acestea, putem să facem distincția între următoarele 4 tipuri de aparate auditive intraauriculare:

 

  • 1. Tip IIC sau invisible-in-the-canal (invizibil în canal)

  • Aparatele auditive intraauriculare de tip IIC sunt cele mai mici aparate auditive făcute vreodată. Acestea se potrivesc complet în interiorul canalului auditiv, ceea ce le face aproape, dacă nu complet, invizibile. 

    De aparatul auditiv este atașat un fir minuscul, subțire și transparent, astfel încât să îl poți scoate cu ușurință („fir de extracție”). Totuși, nu le-am recomanda din prima celor un pic mai neîndemânatici, cu probleme de vedere sau fără puțintică răbdare pentru reglarea acestora. Împrietenește-te cu ele în locațiile Audio Alfa din țară, vezi aici mai multe detalii.

     

  • 2. Tip ITE sau in-the-ear (în ureche)

  • Aparatele auditive intraauriculare de tip ITE sunt asemenea unor mici cochilii care umplu și etanșează intrarea spre conductul auditiv. Datorită dimensiunii lor puțin mai mari, acestea permit mai multe caracteristici și funcții. Printre acestea se numără o baterie mai mare, microfoane direcționale, controale de volum și pot fi montate receptoare mai mari pentru pierderi auditive mai severe. 

    Psst, prietenii noștri de la Phonak, Philips și Starkey te așteaptă să faci cunoștință cu cele mai noi tehnologii din această categorie. Detalii aici.

     

  • 3. Tip CIC sau completely-in-the-canal (complet în canal)

  • Aparatele auditive intraauriculare de tip CIC au fost cele mai mici aparate auditive disponibile înainte de introducerea aparatului auditiv IIC. Cu toate acestea, CIC este încă destul de discret, iar singura parte vizibilă este, de obicei, panoul frontal și spațiul pentru baterie.

     

  • 4. Tip ITC sau in-the-canal (în canal)

  • Aparatele auditive intraauriculare de tip ITC sunt așezate în treimea inferioară a urechii externe și sunt puțin mai robuste decât celelalte tipuri de aparate. Cu toate acestea, reușesc să păstreze designul discret și să ofere inovații tehnologice remarcabile, precum reglajul volumului și o durată de viață a bateriilor mai mare. Vezi ofertele noastre aici.

     

    De ce să alegi gama Phonak pentru aparate auditive intraauriculare?

    Cu aparatele intraauriculare de la Phonak primești exact ceea ce cauți, în timp ce le porți purta oriunde, mai ales la cât sunt de discrete, iar calitatea sunetului este impecabilă, atât pe partea de vorbit, cât și dacă vrei să asculți muzica ta preferată.

    Ce-ți oferă unele dintre aceste modele:

    • Calibrare biometrică.

    • Conectivitate universală.

    • Speech Enhancer care îmbunătățește vorbirea.  

    • Recunoaște și se adaptează automat diferitelor situații de ascultare.

    • Tehnologie de ultimă generație pentru ascultare în zgomot: AutoSense OS 3.0 și Binaural VoiceStream Technology.

    • Singurele aparate din lume fabricate din titan, cu adevărat invisible Virto P-Titanium.

    • Produse premiate internațional: Reddot Award, Internațional Business Awards, cu cel mai recent premium în 2021 pentru Virto Black.

     

    Audio Alfa – aparatele auditive intraauriculare pentru bunăstarea ta 

    Aparatele auditive intraauriculare sunt necesare, dar mai ales ideale, dacă ești o persoană activă pentru care problemele de auz nu trebuie să reprezinte o barieră în fața oportunităților de zi cu zi.

     

    Discrete și confortabile, aparatele auditive intraauriculare vor deveni partenerul tău ideal pentru sport, ieșiri în oraș sau chiar pentru lucrul de la birou, fără să te jeneze atunci când porți ochelari sau alte accesorii în jurul urechii. 

    Vino în locațiile Audio Alfa pentru a auzi cu urechile tale dacă vă potriviți, click aici pentru detalii.

    Bucurați-vă de sunet! 

     
    Programare