ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Psihiatrie pediatrică Psihiatrie pediatrică Bucuresti

Psihiatrie pediatrică în Bucuresti

In cadrul Centrului Medical Bellanima puteti beneficia de servicii psihiatrice complete pentru copii si adolescenti:

  • evaluare psihiatrica in vederea stabilirii diagnosticului;
  • prescrierea si monitorizarea tratamentului psihofarmacologic;
  • psihoeducatie si informare a familiei cu privire la tulburarea diagnosticata in vederea imbunatatirii abilitatilor membrilor acesteia de relationare intra-familiala;
  • activitati terapeutice pentru imbunatatirea abilitatilor zilnice de comunicare si a celor de relationare sociala;
  • programe terapeutice pentru copiii cu ADHD, tulburari emoționale și de comportament, tulburari afective ;
  • monitorizarea evolutiei copilului/adolescentului pe parcursul terapiei.

Evaluarea psihiatrica a copilului sau a adolescentului apare ca necesitate, de obicei, la recomandarea unui medic generalist sau a psihologului clinician, in urma unei evaluarii psihologice, atunci cand este nevoie de o abordare medicala a cazului.

Aceasta presupune o explorare in detaliu a problemelor emotionale sau comportamentale ale copilului, a sanatatii  fizice a acestuia, a dezvoltarii sale, a relatiilor de familie si a istoricului tulburarilor psihice ale parintilor, daca ele exista.

Evaluarea psihiatrica va include examinarea starii psihice a copilului sau a adolescentului care consta in observarea atenta a comportamentului si un prim raport al experientei subiective a acestuia. Aceasta prima evaluare va include si observarea interactiunilor din familie, in special a interactiunilor dintre copii si parintii sai.

 

Interventia terapeutica

Tratamentul va include in mod uzual una sau mai multe din urmatoarele elemente: terapiacomportamentala, terapii de rezolvare a problemelor, terapie psihodinamica, program de pregatire a parintilor, sesiuni de parenting, terapie de familie si, daca este necesar, tratament medicamentos.Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare