English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ecografie Ecografie Bucuresti

RMN Coloana Bucuresti

RMN Coloana Bucuresti
 

Examinarea RMN Coloana Vertebrala 

 

 

- poate vizualiza corpii vertebrali, discurile si nervii coloanei vertebrale, putand diagnostica afectiuni ca stenoza de canal vertebral, discopatiile (hernia de disc, protruzii discale), inflamatia (discita, spondilodiscita, etc.), tumorile (vertebrale, medulare, canalare), complicatii postoperatorii.

 

 
 

PREGATIREA PACIENTULUI pentru RMN Coloana

 

 

Pentru efectuarea examinarii iRM a coloanei vertebrale nu este necesara o pregătire specială. De regulă nu este nevoie să vă modificaţi modul de alimentaţie şi nici să renunţaţi la anumite activităţi zilnice.

 

Pacientul va semna un document prin care intelege riscurile efectuarii iRM si este de acord sa efectueze testul.

 

Pacientul va scoate de pe corp toate obiectele de metal (dispozitive pentru auz, placi dentare, orice tip de bijuterii, ceasul si agrafele de par), deoarece exista riscul ca aceste obiecte sa fie atrase de catre magnetul folosit pentru efectuarea testului.

 

Pacientul se dezbraca in functie de aria pe care se efectuaeaza (sunt cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza). Pacientul foloseste un halat oferit de clinica.

 

In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.

 

 

 

EFECTUAREA INVESTIGATIEI iRM Coloana

 

 

In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul.
In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala.

 

De asemenea, se mai aud diferite zgomote care sunt rezultatul examinarii. Se vor folosi dopuri pentru urechi pentru a reduce zgomotul.

 

Este foarte important ca pacientul sa nu miste in timpul scanarii. In timpul efectuarii testului, pacientul este izolat in camera de examinare, insa este supravegheat prin intermediul unei ferestre transparente.

 

Pacientul comunica, cu medicul sau operatorul asistent prin intermediul unui microfon.

 

In cazul in care este necesara utilizarea unei substante de contrast, aceasta va fi administrata la nivelul venelor periferice ale bratului pacientului.

 

 
 

ELIBERAREA REZULTATULUI

 

Rezultatul scris va fi eliberat in aproximativ 48 ore din momentul efectuarii investigatiei.
Pacientul va primi film, CD si interpretare scrisa.

 

 

 

 

ACTE NECESARE IN MOMENTUL PREZENTARII LA PROGRAMARE:

 

 

 

• Act de identitate,
• Bilet de trimitere pentru pacientii asigurati CASMB
• Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii, CD cu examinarile imagistice anterioare)
• Analize de sange: creatinina serica si RFG in cazul administrarii substantei de contrast.

 

 

 

 
Programare