ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Logopedie Logopedie Bucuresti

Culegere de exercitii pentru recuperarea afaziei

Culegere de exercitii pentru recuperarea afaziei
Autor: Alexandra Lavinia Rogozea
Autoare: Alexandra Lavinia Rogozea

Titlu: "Culegere de exercitii pentru recuperarea afaziei", volum I și volum II

Editura: Cartea în culori ( web: carteainculori.ro ; email: contact@carteainculori.ro)

Anul apariției: 2016

Nr. pagini volumul I: 370

Nr. pagini volumul II: 278

ISBN general: 978-606-94135-0-0

ISBN volumul I: 978-606-94135-1-7

ISBN volumul II: 978-606-94135-2-4

Format: A4

Coperta: plastifiată, lucioasă

Legare: spiră metalică argintie, permițând deschidere mare și rezistență

Preț: 80 lei (prețul include ambele volume care se vând doar împreună)

"Culegerea de exerciții pentru recuperarea afaziei" poate fi comandată doar de la Editura Cartea în culori prin trimiterea comenzii (date facturare și adresa de livrare) pe email contact@carteainculori.ro sau prin intermediul coșului virtual de cumpărături.

Culegerea nu este distribuită în librării.

Această culegere de exerciții a fost concepută pentru a facilita activitatea de recuperare a limbajului cu persoanele cu afazie, disartrie și/sau dispraxie verbală și este prima de acest gen din România.

Ea poate fi utilizată de pacienți și de familiile acestora sub îndrumarea unui logoped. Exercițiile sunt scrise cu un font mare pentru a facilita lectura cu un minim de efort și pot fi efectuate direct pe culegere.

Pentru logopezii care lucrează cu pacienți cu afazie, disartrie și/sau dispraxie verbală, culegerea poate constitui un instrument util ce conține fișe variate în ceea ce privește obiectivele, tematica și gradul de dificultate. Exercițiile vizează cele patru dimensiuni ale limbajului ce pot fi afectate în proporții diferite de leziunile cerebrale: înțelegerea vorbirii interlocutorilor, exprimarea orală, citirea și scrierea. Au fost incluse și câteva exerciții de calcul simplu. Limbajul utilizat este adecvat vârstei adulte și în această privință există diversitate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților cu diferite nivele educaționale.

Culegerea cuprinde un număr de 610 fișe de lucru format A4 care pot fi utilizate pentru corectarea mai multor tulburări de limbaj, după cum urmează:

toate cele 610 fișe de lucru se adresează în principal adulților cu afazie, dispraxie verbală, dizartrie;
29 fișe pot fi utilizate cu adulții care prezintă tulburări de pronunție necorectate în copilărie;
peste 300 de fișe pot fi lucrate și cu copiii cu dislexo-disgrafie;
peste 300 de fișe pot fi lucrate cu copiii cu tulburări de spectru autist, de vârstă școlară;
peste 300 de fișe pot fi lucrate cu copiii cu deficiențe mintale de vârstă școlară;
aproape toate fișele pot fi utilizate ca suport scris pentru corectarea tulburărilor de ritm și fluență ale adulților și adolescenților.

Despre autoare

Alexandra Lavinia Rogozea este psiholog și psihopedagog specializat în psihopedagogie specială, consiliere psihologică-analitică și psihoterapie analitică.

Este licențiată în Psihopedagogie specială (Universitatea București) și în Psihologie (Universitatea Hyperion) și este master în Psihoterapie analitică (Universitatea Spiru Haret).

Și-a început activitatea profesională în 2006 și în prezent lucrează în cabinetul individual de psihologie cu copii, adolescenți și adulți.
 
Programare