ROmedic Cabinete medicale Săpânța Cabinete Reumatologie Reumatologie Săpânța

Apa alcalină

BENEFICII – UTILIZĂRI

Unul dintre avantajele aparatului de ionizare a apei este că produce 3 tipuri de apă (PURIFICATĂ, ALCALINĂ şi ACIDĂ), nu unul singur ca în cazul filtrului obişnuit.

Cele trei tipuri de apă au utilizări diferite în funcţie de pH:

pH 7 = apă purificată, corespondentul apei filtrate

– se foloseşte pentru medicamente (!!! NU SE IAU MEDICAMENTE CU APĂ ALCALINĂ întrucât aceasta grăbeşte absorbţia şi le diminuează efectele printr-o eliminare prea rapidă)

– se poate bea înaintea, în timpul sau după masă,  (în cantităti mici, numai pentru a calma senzaţia de sete; la 30-45 de minute înainte sau după masă se poate consuma apa alcalină)

pH 8 -9.5 = apa pentru consum zilnic

– Detoxifiant, antioxidant, sursă de oxigen

– Echilibrează pH-ul organismului

– Hidratează celulele, ţesuturile, organele

– Ideală pentru prepararea hranei bebeluşilor

– Previne acidifierea organismului

– Creşte aportul de minerale benefice (Calciu, Magneziu, Potasiu, Zinc, etc.)

– Incetineşte procesul de îmbătrânire cauzat de oxidare

– Previne sau ameliorează boli şi disfuncţionalităti  ale diferitelor organe (alergii, migrene, oboseală, constipaţie, diabet, hiperaciditate gastrică, fermentaţie intestinală, obezitate, osteoporoza, procese inflamatorii reumatoide, hipertensiune, arteroscleroză, etc.)

In anumite ţări cu o bogată traditie în aplicarea tratamentelor naturiste, apa alcalină este utilizată cu succes în prevenirea sau tratarea diferitelor forme de cancer sau în recuperarea post-operatorie.

Recomandări:

Apa alcalină se bea începând cu un nivel slab de alcalinitate (pH 8-8.5), acesta crescând progresiv la 1-2 săptămâni. Apa alcalină de consum uzual (zilnic) nu trebuie să depăşească pH-ul de 9.5.

Cantitatea recomandată este de 30-50 ml/kg. corp, adica 1.5-2 l/zi.

pH 10 -11 – apa puternic alcalină

– prepararea ceaiului, cafelei şi a altor băuturi din plante, accentuează gustul ca urmare a puterii de penetrare şi extragere a esenţelor

– spălarea alimentelor crude (înlătură urmele tratamentelor chimice)

– gătit (potentează gustul).

Eficient împotriva îmbătrânirii pielii, petelor de vârstă, pistruilor și altora asemenea. Pielea sensibilă este de asemenea protejată de iritări.

 
Programare