ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Acupunctură Acupunctură Bucuresti

CENTRUL MEDICAL DR AGATHA (ACUPUNCTURA SI MEDICINA INTEGRATIVA)

Agatha Vasai –Alexandrescu este medic pediatru si de medicina generala, cu titlul de  doctor in stiinte medicale din 2004, cu o vasta experienta clinica si numeroase specializari internationale si nationale in acupunctura, homeopatie, gemoterapie, Ayurveda, fitoterapie.

Metodele de diagnostic din Centrul Medical Dr Agatha sunt o imbinare intre medicina clasica si medicina alternativa (medicina integrativa), sunt personalizate, adaptate fiecarui pacient. De la pacientul pediatric, la femeia insarcinata si persoane  varsnice se realizeaza tratament prin acupunctura clasica (utilizarea de ace sterile, moxe sau ventuze) sau de acupunctura moderna( laserterapie, homeosinartrie, radiofrecventa acupuncturala). Orice manevra de diagnostic sau tratament este executata cu precizie doar de un medic cu experienta, avizat de Ministerul Sanatatii si Colegiul medicilor.

Acupunctura poate fi aplicată şi profilactic pentru echilibrarea organismului si armonizarea fizică şi psihică. Astfel va creşte rezistenţa la stimulările medilui extern reducînd şansele de îmbolnavire.De asemeni acupunctura regleaza energetic , psihic si somatic avand efect de prevenire a bolilor, a imbatranirii premature.

Afectiunile pe care le tratam sunt:

 • Terapia durerii : cefaleei de cauze diverse, migrene, dureri ale coloanei vertebrale,bursite, poliartrite, lombosciatica, spondiloza cervicala, sindromul de umar inghetat s.a.
 • Afectiuni si sindroame neurologice : pacienti cu accidente vasculare cerebrale in antecedente, nevralgii de trigemen, migrene, parestezii , pareze, neuropatii , Nevralgie Arnold , sidrom Cluster s.a.
 • Afectiuni ale aparatului respirator: astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma; sechele post pneumonii/ pleurezii.
 • Afectiuni O.R.L.: rinite cronice, sinuzite cronice, otite; laringite , faringite, pierderea vocii.
 • Afectiuni gastro-intestinale: gastrite cronice, colite, boala de reflux, diskinezie biliara, : balonări, arsuri, hiperaciditate, dureri abdominale, constipație, diaree, colecistita, ulcerul gastro duodenal, sindromul de colon iritabil a.
 • Afectiuni psihice: sindroame nevrotice anxios- depresive; anxietate, insomnie, sindrom neurovegetativ, depresii, nevroze usoare, sindrom de oboseala cronica,atacuri de panica, bruxism,  astenii, tulburări de comportament, polinevrite, dependente de nicotina si alcool.
 • Afectiuni ginecologice: anexite cronice, tulburari de ciclu menstrual, dismenoree, fibrom uterin, chist ovarian, disgravidie de prim trimestru s.a. inflamaţii utero-anexiale, frigiditate, tulburări de menopauză, chisturi ovariene sau chiar fibromul uterin aflat intr-un stadiu incipient dureri menstruale, menstre neregulate, infertilitate, inflamaţii utero-anexiale, frigiditate, tulburări de menopauză, chisturi ovariene ,fibromul uterin aflat intr-un stadiu incipient.. Mastoza fibrochistică are deseori o evoluţie extrem de favorabila sub tratament homeopat si acupunctura
 • Afectiuni dermatologice:  alergii , eczeme, zona zooster , dermatite , acnee, cicatrici, proceduri cosmetice de tonifiere si stimulare a colagenului natural, terapie antirid etc.
 • Afectiuni urinare si renale : cistite, enuresis, incontinenta urinara, colica renala,
 • Hipo- si hipertensiunea arteriala
 • Obezitatea
 • Recuperare medicala sportiva
 • Patologie masculine : afectiuni ale prostatei, prostatite acute si cornice, adenom benign de prostata, tulburari de erectie, impotenta, sterilitatea masculina
 • În bolile cronice, acupunctura ajută prin ameliorarea simptomatologiei, rărirea acutizărilor, reabilitare funcțională, poate fi eficienta in cazul bolor autoimmune (hiper/ hipotiroidii, colagenoze, poliartrita reumatoida , diabet zaharat)

Inainte de prima sedinta veti fi consultat de medic. Durata unei consultatii de acupunctura este de 15-30 de minute. Aceasta consultatie seamana mult cu o consultatie medicala obisnuita, doar ca s-ar putea ca medicul sa acorde o mai mare importanta pulsului si examinarii limbii.  Prima sedinta dureaza mai putin: 10-20 minute, urmatoarele pot dura mai mult: pana la 40 de minute.Nu este nevoie de o pregatire speciala inainte de sedinta.

Cabinetele medicale se incadreaza la cele mai bune standarde de calitate si norme igienico-sanitatre. Se utilizeaza doar materiale sterile  de unica folosinta , in conditii de igiena si confort pentru pacientii nostri. Se asigura intimitatea pacientilor , consultatiile si tratamentele se se fac doar pe baza programarilor.