ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Logopedie Logopedie Bucuresti

Anunțuri & evenimente

04-01-2018

Dezvoltare personala Cristina Sterie

Dezvoltare personala Cristina Sterie
Grup nou Dezvoltare Personala - Cristina Sterie

Despre Cristina: psiholog principal, formator si supervizor in psihoterapie cognitiv-comportamentala si psihologie clinica, terapeut certificat Schema Therapy, avand formari in psihoterapii de scurta durata, psihoterapie scurta strategica, psihoterapie sistemica, hipnoza ericksoniana si analiza tranzactionala.

Grupul de dezvoltare personala va incepe in luna Februarie si se va desfasura pe durata a 8 intalniri, insumand un numar total de 150 ore. Cei care doresc sa se inscrie si sa participe isi vor lua angajamentul sa participle la toate intalnirile, dinamica grupului de dezvoltare personala depinzand de prezenta si participarea membrilor lui. Se admite un numar maxim de 3 zile de absente.

Data de incepere: 3 – 4 Februarie 2018

Orele de lucru: 09:30 – 18:00 cu o ora pauza de pranz

Durata: 8 intalniri de week-end desfasurate cu o frecventa de un week-end pe luna

Costuri: 400 RON/week-end - se plateste apartenenta la grup si nu participarea. Plata se va face in fiecare week-end.

Pentru inscrieri: contact@centrulpsihoarmonie.ro sau 0730028680
04-01-2018

Workshop de supervizare si dezvoltare clinica: “Cum sa ma ingrijesc ca sa pot ajuta? Auto-protectia si auto-ranirea in practicarea psihoterapiei.”

Workshop de supervizare si dezvoltare clinica: “Cum sa ma ingrijesc ca sa pot ajuta? Auto-protectia si auto-ranirea in practicarea psihoterapiei.”
Workshop-ul se adreseaza psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor si celor in formare si in general tuturor celor care sunt interesati de felul in care pot avea grija de ei insisi in practicarea meseriilor care presupun contactul si grija fata de altii.

Facilitator workshop: Cristina Sterie, psiholog principal, psihologie clinica si psihoterapie cognitiv-comportamentala, formator si supervizor. Cristina are de asemenea competente in Schema Therapy, psihoterapii scurte, hipnoza ericksoniana si analiza tranzactionala.

Data de desfasurare: 10 – 11 Februarie 2018

Orele de lucru: 09:30 – 18:00 cu o ora pauza de pranz

Locatie: Centrul Psiho-Armonie, str. N. Constantinescu nr.11 bl.11 sc.1 parter, ap.2, interfon 02, sect. 1 Bucuresti

Workshop-ul se va focaliza pe supervizarea preceselor personale ale celor ce lucreaza cu clienti.

Pentru cei aflati sub supervizare in psihoterapie cognitiv-comportamentala orele vor fi recunoscute ca ore de supervizare.
19-10-2013

Workshop BRENT GEARY - hipnoza ericksoniana

Eveniment acreditat de Colegiul Psihologilor (16 credite)

AHPCC

va anunta cu deosebita placere organizarea evenimentului

"Introducere in terapia si hipnoza ericksoniana"

cu

Brent Geary

Brent este Directorul de Training al Milton H. Erickson Foundation, autor si co-autor al mai multor lucrari despre viata, opera si munca lui Milton Erickson.

Va invitam sa luati parte la un training deosebit, care imbina cunostintele de specialitate cu exercitiile practice dar mai ales, cu umorul si personalitatea deosebita a lui Brent. Cu siguranta stilul lui personal si informatiile prezentate va vor cuceri si va vor face sa doriti sa il vedeti din nou in Romania.

Cand?

9 – 10 Noiembrie 2013

Unde?

Hotel Royal Bucharest

Bdul. Mircea Voda nr.28, sector 3, Bucuresti

Cine?

Trainer – Brent Geary

Cat?

900 lei / persoana -pentru membrii AHPCC si cei ce fac parte din grupuri de 5 persoane

1000 lei / persoana pentru toti ceilalti

Pentru inscrieri si mai multe detalii puteti scrie la:

Cristina Sterie, Secretar General A.H.P.C.C.

csterie@yahoo.com

Ce vom face?

Ziua 1



Dimineata: Definitia hipnozei si terminologia

O scurta istorie a hipnozei

Hipnoza ericksoniana versus Hipnoza traditionala

Semnele transei

Un model in 5 pasi al procesului de hipnoza



Dupa-amiaza: Principiile inductiei hipnotice

Truisme, sugestii si setul de raspunsuri "da"

Forme de inductie: Privirea unui punct fix, tehnici de numarare



Ziua 2



Dimineata: Fenomenele determinate hipnotic

Utilizarea fenomenelor hipnotice in hipnoza clinica



Dupa-amiaza: Indirectivitatea: Structura si tipuri

Metafore si anecdote in terapia hipnotica
30-05-2013

Dezvoltare personala psihologi

Dezvoltare personala psihologi
Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si Centrul Psiho-Armonie anunta inceperea unui nou grup de dezvoltare personala in orientarea cognitiv-comportamentala, recunoscut de Colegiul Psihologilor din Romania.



Cursurile de dezvoltare personala sunt necesare celor ce doresc sa isi obtina atestatul de libera practica in psihoterapie cognitiv-comportamentala.



Moderator curs: Cristina Sterie - psiholog clinician specialist, psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihoterapii scurte, colaborative, centrate pe resurse si solutii. Data de incepere: 21, 22 Ianuarie - ora 09:00

Locatie: Centrul Psiho-Armonie - Str. N. Constantinescu nr.11, bl.11, sc.1, parter, ap.2, interfon 02, Bucuresti, sector 1.

Cost: 300 RON / week-end

Durata: 8 luni, echivalentul a 150 ore dezvoltare personala



Pentru inscrieri si informatii va rugam sa sunati la telefon: 0730.028.680 sau sa scrieti un e-mail la adresa: contact@centrulpsihoarmonie.ro
30-05-2013

Grup dezvoltare personala cognitiv-comportamentala

Preț: 300 RON / week-end
Centrul Psiho-Armonie si Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala anunta inceperea unui nou grup de dezvoltare personala recunoscut de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Dezvoltarea personală se adresează studentilor si masteranzilor de la facultatile de psihologie, cat si psihologilor, asistentilor sociali si medicilor care doresc să devina consilieri/psihoterapeuti în orientarea cognitiv-comportamentala.

La final se elibereaza diplome de catre Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala recunoscute de Colegiul Psihologilor.

Modalitate de desfasurare

Intalnirile se vor desfăşura lunar, un week-end pe luna, timp de 8 luni. Se lucreaza Sambata si Duminica intre orele 09:00 si 18:00.

Se lucreaza intr-un singur modul de 150 ore, fara schimbarea grupului.

Costuri

Costul unui week-end este de 300 RON.

Coordonator curs: Cristina Sterie, psiholog clinician principal, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala, competente in hipnoterapie ericksoniana si terapii scurte, secretar general si co-formator AHPCC.

Data de incepere: 22, 23 septembrie 2012.

Adresa: Centrul Psiho-Armonie - Str. N. Constantinescu nr.11, bl.11, sc.1, parter, ap.2, interfon 02, Bucuresti, sector 1.

Inscrieri si informatii:

0730 028 680

Email: contact@centrulpsihoarmonie.ro

sau direct la Cristina Sterie

csterie@yahoo.com

0724.218.088
29-03-2010

Dezvoltare personala pentru adulti

Pentru fiecare din noi dezvoltarea personala este o etapa continua in devenirea noastra ca oamenii, pana la sfarsitul vietii.

Dezvoltarea personala presupune in primul rand o mai buna si o mai profunda cunoastere de sine, iar acesta este primul pas catre restructurarea propriilor obiceiuri si a propriilor noastre tendinte de a ne autosabota.

Descoperirea de sine nu presupune obligatoriu si schimbarea de sine. Schimbarea este un proces mult mai dificil, care necesita vointa si efort si mai mult, ea ameninta sa perturbe echilibrul personal si relational al fiecaruia dintre noi.

Schimbarea este insa inevitabila si orice incercare de cunoastere inseamna o crestere, adica exact ce inseamna dezvoltarea personala.

Acest proces il putem incepe fiecare pe cont propriu. El poate veni in timp ce citim o carte, vedem un film sau avem o conversatie, dar se poate face si in mod structurat, alaturi de un psihoterapeut si adesea, alaturi de un grup format din alti oameni care cauta sa se dezvolte.

Experientele multiple aduse in cadrul grupului de fiecare membru al acestuia sunt un prilej de invatare si crestere pentru fiecare din cei ce asculta. Tocmai acesta este argumentul pentru care dezvoltarea personala facuta in cadrul grupului poate fii mult mai benefica si mai aducatoare de bogatii decat dezvoltarea individuala.

Intalnirile vor avea loc saptamanal, timp de 4 ore, cu o pauza de 15 minute la 2 ore.

Interval orar propus: 16:30 - 20:30 sau 17:00 - 21:00

Zile propuse: Luni sau Vineri

(Intervalul orar si ziua de desfasurare vor fi hotarate impreuna cu participantii la grup.)

Formatori: Cristina Negoita si Lucian Negoita

Modulul de dezvoltare personala va cuprinde un numar de 52 ore, echivalentul a 13 intalniri. La cererea participantilor numarul intalnirilor si durata sedintelor se pot modifica.

Numar participanti: 6 - 8

Sedintele se vor desfasura intr-un mediu securizant, avand ca regula de baza confidentialitatea, atat din partea psihoterapeutilor cat si a membrilor grupului.

Metodele de lucru vor fi interactive si vor include: exercitii, jocuri de rol, exercitii de exprimare emotionala, tehnici proiective, tehnici de comunicare non-verbala, vizualizari si discutii interactive de grup.

(Tehnicile de lucru si temele abordate in cadrul intalnirilor vor respecta programa propusa dar vor tine cont si de solicitarile si nevoile participantilor, obiectivele grupului fiind stabilite impreuna cu acestia.)

Teme propuse:

- Cunoastere interpersonala.

- Autocunoastere: Identificarea unor comportamente daunatoare (amanare, evitare, agresivitate etc.) si schimbarea lor. Identificarea emotiilor perturbatoare si invatarea unor tehnici de control emotional si exprimare adecvata. Identificarea credintelor disfunctionale si inlocuirea lor cu credinte adaptative.

- Afirmare de sine si imbunatatirea imaginii personale. Comunicare asertiva, combaterea stilurilor non-asertive de comunicare. Tehnici de comunicare verbala si non-verbala.

- Imbunatatirea relatiilor interpersonale: relatiile de cuplu, relatii interfamiliale, relatii profesionale, relatii de prietenie si sociale.

- Rezolvarea de probleme. Invatarea demersului rezolutiv in luarea deciziilor, in diverse paliere ale vietii cotidiene: familial, profesional si social.

- Managementul stresului la nivel individual si social, in relatiile profesionale, familiale si sociale. Tehnici de relaxare si destindere.

- Identificarea momentelor cheie din etapele dezvoltarii, evaluarea scenariului de viata si rescrierea acestuia in mod adaptativ si benefic. Depasirea momentelor de criza.

- Cresterea eficientei personale.
29-03-2010

Dezvoltare personala pentru adulti

Pentru fiecare din noi dezvoltarea personala este o etapa continua in devenirea noastra ca oamenii, pana la sfarsitul vietii.

Dezvoltarea personala presupune in primul rand o mai buna si o mai profunda cunoastere de sine, iar acesta este primul pas catre restructurarea propriilor obiceiuri si a propriilor noastre tendinte de a ne autosabota.

Descoperirea de sine nu presupune obligatoriu si schimbarea de sine. Schimbarea este un proces mult mai dificil, care necesita vointa si efort si mai mult, ea ameninta sa perturbe echilibrul personal si relational al fiecaruia dintre noi.

Schimbarea este insa inevitabila si orice incercare de cunoastere inseamna o crestere, adica exact ce inseamna dezvoltarea personala.

Acest proces il putem incepe fiecare pe cont propriu. El poate veni in timp ce citim o carte, vedem un film sau avem o conversatie, dar se poate face si in mod structurat, alaturi de un psihoterapeut si adesea, alaturi de un grup format din alti oameni care cauta sa se dezvolte.

Experientele multiple aduse in cadrul grupului de fiecare membru al acestuia sunt un prilej de invatare si crestere pentru fiecare din cei ce asculta. Tocmai acesta este argumentul pentru care dezvoltarea personala facuta in cadrul grupului poate fii mult mai benefica si mai aducatoare de bogatii decat dezvoltarea individuala.

Intalnirile vor avea loc saptamanal, timp de 4 ore, cu o pauza de 15 minute la 2 ore.

Interval orar propus: 16:30 - 20:30 sau 17:00 - 21:00

Zile propuse: Luni sau Vineri

(Intervalul orar si ziua de desfasurare vor fi hotarate impreuna cu participantii la grup.)

Locatia: Clinica "Psiho-Armonie" - str. N. Constantinescu, nr.11, bl.11, sc.1, parter, ap.2, sector 1, Bucuresti

Formatori: Cristina Negoita si Lucian Negoita

Modulul de dezvoltare personala va cuprinde un numar de 52 ore, echivalentul a 13 intalniri. La cererea participantilor numarul intalnirilor si durata sedintelor se pot modifica.

Numar participanti: 6 - 8

Sedintele se vor desfasura intr-un mediu securizant, avand ca regula de baza confidentialitatea, atat din partea psihoterapeutilor cat si a membrilor grupului.

Metodele de lucru vor fi interactive si vor include: exercitii, jocuri de rol, exercitii de exprimare emotionala, tehnici proiective, tehnici de comunicare non-verbala, vizualizari si discutii interactive de grup.

(Tehnicile de lucru si temele abordate in cadrul intalnirilor vor respecta programa propusa dar vor tine cont si de solicitarile si nevoile participantilor, obiectivele grupului fiind stabilite impreuna cu acestia.)

Teme propuse:

- Cunoastere interpersonala.

- Autocunoastere: Identificarea unor comportamente daunatoare (amanare, evitare, agresivitate etc.) si schimbarea lor. Identificarea emotiilor perturbatoare si invatarea unor tehnici de control emotional si exprimare adecvata. Identificarea credintelor disfunctionale si inlocuirea lor cu credinte adaptative.

- Afirmare de sine si imbunatatirea imaginii personale. Comunicare asertiva, combaterea stilurilor non-asertive de comunicare. Tehnici de comunicare verbala si non-verbala.

- Imbunatatirea relatiilor interpersonale: relatiile de cuplu, relatii interfamiliale, relatii profesionale, relatii de prietenie si sociale.

- Rezolvarea de probleme. Invatarea demersului rezolutiv in luarea deciziilor, in diverse paliere ale vietii cotidiene: familial, profesional si social.

- Managementul stresului la nivel individual si social, in relatiile profesionale, familiale si sociale. Tehnici de relaxare si destindere.

- Identificarea momentelor cheie din etapele dezvoltarii, evaluarea scenariului de viata si rescrierea acestuia in mod adaptativ si benefic. Depasirea momentelor de criza.

- Cresterea eficientei personale.
19-10-2009

Dezvoltare personala pentru copii

Preț: 60 RON / sedinta
In cadrul grupelor de dezvoltare personala pentru copii se urmareste educarea si imbunatatirea exprimarii emotionale a copiilor, adecvarea reactiilor comportamentale ale acestora, lucru ce va conduce la imbunatatirea adaptarii la scoala, in familie sau cu egalii.

* Printre directiile de actiune putem enumera: Cresterea stimei de sine

* Imbunatatirea si optimizarea capacitatii de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonala

* Antrenarea abilitatilor empatice

* Activarea resurselor creative

* Dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup

* Optimizarea exprimarii emotionale

* Reducerea comportamentelor problematice

Grupurile vor fi formate dintr-un numar de 6 pana la 8 copii, cu varste apropiate.

* Grupele de varsta: 4 - 6 ani

* 7 - 9 ani

* 10 - 13 ani

* 14 - 18 ani

Tehnicile de lucru vor tine cont de varsta copiilor si de preocuparile acestora. La toate varstele vor fii implicate tehnici de desen, modelaj, psihodrama, povestiri terapeutice si discutii libere pe anumite subiecte, construirea de povesti, colajul si metafora terapeutica.

Modulul I - Intercunoastere si relationare. Deblocare si motivare pentru participare la grup.

Modulul II - Identificarea motivatiilor personale, a dificultatilor personale, centrarea pe relatiile afective si dezvoltarea empatiei.

Modulul III - Cresterea coeziunii de grup. Investigarea relatiilor problematice si oferirea de alternative. Modelarea comportamentala in cadrul relatiilor.

Modulul IV - Antrenarea capacitatii empatice, a resurselor creative si exprimarea emotionala.

Modulul V - Cresterea abilitatilor de comunicare si relationare, in general si cu parintii in special. Cresterea increderii in sine prin cunoasterea resurselor personale.

Modulul VI - Povestirea terapeutica. Identificarea situatiilor problematice si a emotiilor disfunctionale.

Modulul VII - Optimizarea comportamentelor de rezolvare a problemelor. Centrarea pe solutii. Gasirea de alternative.

Modulul VIII - Comunicarea nevoilor, a dorintelor. Acceptarea refuzului. Exprimarea asertiva.

Modul IX - Pierderea la copil. Interpretari ale pierderii si gasirea de modalitati adecvate de despartire.

Modulul X - Incheierea procesului terapeutic. Mentinerea achizitiilor. Integrarea experientelor din grup.

Implicarea parintilor in procesul terapeutic este esentiala. Parintii sunt o resursa foarte importanta pentru dezvoltarea si evolutia copiilor. Ei sunt cei care asigura stabilitatea mediului familial si ofera siguranta pentru exersarea comportamentelor noi. Pentru mentinerea noilor deprinderi formate in cadrul grupului, parintii vor fii indrumati catre o noua modalitate de educare si crestere a copilului, bazata pe incurajari, observarea lucrurilor pozitive si recompensarea comportamentelor dorite. Sustinerea din partea parintilor este esentiala pentru valorificarea rezultatelor terapeutice si sustinerea lor in timp.
19-10-2009

Scoala Parintilor

Preț: 60 RON / sedinta
Vrei ca micutul tau sa poata creste intr-un mod care sa ii permita sa faca fata tuturor provocarilor vietii?

Iti doresti ca el sa poata fii independent si sa se poata descurca in orice impreujurare?

Ai nevoie sa fii sigur ca el va putea sa se descurce si in afara ta, in afara protectiei familiei si va fii un om sigur pe el?

In acest caz ar fii bine sa lasi la o parte prejudecatile si acele voci care spun ca nimeni nu ne invata cum sa fim parinti pentru a afla unele lucruri ce te vor ajuta sa devii mai bun in meseria de parinte.

Scoala parintilor urmareste sa ii invete pe parinti sa renunte la prejudecati, la propriile experiente care si-au pus amprenta asupra felului lor de a-si creste copiii si sa ii ajute sa gaseasca noi modalitati pentru a-si imbunatati comunicarea cu copiii si pentru a fii alaturi de acestia in dezvoltarea lor.

Cursul va avea 6 module cu tematica fixa cat si 2 module cu tematica la alegerea participantilor.

Modulul I: Intercunoastere. Prezentarea dificultatilor si stabilirea obiectivelor

Modulul II: Metoda ABC comportamental. Reguli pentru a face reguli. Utilizarea pedepsei si recompensei.

Modulul III: Comunicarea relationala. Dorinte si nevoi. Cum spunem ce vrem si cum cerem ce dorim?

Modulul IV: Tipuri parentale. Mesaje otrava si mesaje cadou. Ce am invatat de la ai nostri parinti si ce vrem sa transmitem mai departe?

Modulul V: Cosul de gunoi relational. Simbolizarea. Cum scapam de ce ne face rau si cum pastram ce ne face bine?

Modulul VI: Comunicarea la inceput. Ce am schimbat si ce doresc sa mai schimb in relatia cu copilul meu? Am invatat sa ne ascultam.
 
Programare