ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Bucuresti

DIFERENTA PSIHIATRU - PSIHOLOG

Autor: Veronica Balasa
Multi dintre noi, aflati fata in fata cu o problema, ne intrebam cui sa ne adresam : psihiatrului sau psihologului? Din acest motiv m-am gandit sa-i definim pe fiecare in parte.
Diferenta de baza dintre cei doi este faptul ca psihiatrul este MEDIC si poate prescrie medicamente in timp ce psihologul nu este.
Psihiatria este o ramura a medicinei specializata in tratarea si vindecarea bolilor mentale utilizand medicamente atunci cand este necesar.Psihiatrul studiaza 6 ani la facultatea de medicina si obtine o diploma de medic.Dupa aceea sustine examenul de rezidentiat in specialitatea psihiatrie si studiaza,in spital, 5 ani dintre care 2 de medicina generala si 3 de psihiatrie.La sfarsitul celor 5 ani sustine examenul de medic specialist si poate profesa in aceasta specialitate.
Psihologia se concentreaza asupra influentelor formative care determina comportamentul persoanei,respectiv istoricul emotional si background-ul sociologic. Psihologul ajuta persoana sa inteleaga propriile actiuni si reactii astfel incat sa-si poata schimba comportamentul in scopul de a-si reduce suferinta.Un psiholog studiaza la facultatea de psihologie si poate urma o formare in psihoterapie dar nu are instruire de medic.
Frecvent cei doi profesionisti in sanatatea mintala se completeaza reciproc. Adresati-va oricaruia dintre ei si in functie de problema pe care o aveti veti fi indreptat mai departe catre cel de care aveti nevoie in momentul respectiv.
 
Programare