ROmedic Cabinete medicale CRAIOVA Cabinete Alergologie și imunologie clinică Alergologie și imunologie clinică CRAIOVA

Am creat acest site cu scopul de a va informa despre bolile alergice.
Alergiile de azi sunt afectiuni severe care trebuie diagnosticate si tratate la timp. In lipsa tratamentului, alergia poate evolua spre forme mai severe.
Prevalenta bolilor alergice este in crestere. Deoarece factorii genetici actioneaza intr-un interval de timp, se considera ca factorii de mediu (poluantii, alergenele de interior, fumatul) sunt responsabili de modificarile prevalentei bolilor alergice.
Diagnosticul bolilor alergice este un proces complex la care contribuie anamneza, examenul fizic, metodele de testare in vivo si in vitro.
Reactiile alergice se pot manifesta in diverse organe si la grupe de varsta diferite. Termenul de "alergie" este larg utilizat in lumea medicala si non-medicala, adesea in mod nejustificat.
Demonstrarea implicarii mecanismelor imunologice este esentiala pentru a considera manifestarile pacientului ca fiind de natura alergica si a le diferentia de alte reactii adverse la alimente, medicamente, la care mecanismele imunologice nu pot fi dovedite.
Atopia la copil constituie un factor de risc pentru dezvoltarea astmului bronsic. De aceea, este foarte importanta demonstrarea prezentei acestei conditii pentru monitorizare si tratament adecvat.
Azi, doua treimi din pacientii cu rinita alergica sufera de una sau mai multe afectiuni alergice concomitente: astm bronsic alergic (43%); dermatita atopica (32%), alergie alimentara (29%); urticarie (19%).
O persoana din cinci sufera de o boala alergica in timpul vietii. Pacientii alergici au tot dreptul de a-si pune multe intrebari: De ce sunt alergic? As putea evita problemele alergice? Cum pot preveni exacerbarile? Voi transmite alergia si copiilor mei? Cum pot fi alergiile diagnosticate? Cum si care este cel mai eficient tratament al bolilor alergice?
Manifestarile care sugereaza alergia trebuie examinate de medicul cu training efectuat in "Alergologie si Imunologie clinica".
Dezvoltarea si diversificarea metodelor de diagnostic, experienta acumulata, schimbul de idei si accesul la informatii au permis realizarea unui control mai bun asupra evolutiei bolii alergice.
Testele in vitro (teste pentru screningul atopiei - Phadiatop, teste pentru alergeni medicamentosi, alimentari, de mediu) prezinta avantajul ca pot fi efectuate la toate categoriile de varsta si la cei cu leziuni cutanate extinse.
Cheia succesului terapeutic al bolii alergice consta intr-o buna cooperare intre medic si pacient, scopul fiind cresterea calitatii vietii.
Managementul bolilor atopice (alergia alimentara, dermatita atopica, rinita alergica, astmul bronsic alergic) si alergice ,ar trebui sa includa un plan de tratament individualizat, evitarea alergenilor inhalatori si triggerilor iritanti, indicatii ale imunoterapiei alergen- specifice,farmacoterapie, program de educatie pentru pacienti (copii si adulti) si parinti.
Contact : Email: cristinarusoiu@yahoo.com

Ultimele recomandări de la pacienți:

18-02-2020
Elena Pereanu, 22 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

17-10-2016
Cuta Silvia Mariana, 54 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

am fost tratata de d-na dr.si am fost foarte multumita si am recomandat-o si la alte persoane ( colegi de serviciu )

23-06-2016
Macesanu Camelia, 39 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

PROFESIONALISM, INTERES FATA DE PACIENT, IMPLICARE, PROMPTITUDINE, ;I MAI ALES RASPUNSURI LA ORICE INTREBARE


Toate recomandările

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare